Afbeelding
Foto:

What's up, musicalsterren?

Zenuwachtig waren ze niet, de musicalsterren van groep 1 en 2 van de Prinses Amaliaschool. Vijfjarigen Marie, Eren, Patrick en Morsal hadden flink geoefend om een mooi optreden te verzorgen voor hun vaders, moeders, opa's en oma's. Hoewel ze pas voor het eerst op een echt podium stonden, ging dat heel goed.

Wat hebben jullie het knap gedaan zeg! Hebben jullie lang geoefend? Eren: ,,We hebben een paar keer geoefend in de gymzaal waar we hebben opgetreden." Patrick: ,,En in de klas hebben we de liedjes vaak geluisterd en gezongen."

Waar gaat de musical over Marie? ,,Het verhaal gaat over beelden in een tuin. Ze zijn betoverd want als Fien - die de hoofdrol speelt - haar hoed afzet, gaan de beelden bewegen. En ook zingen en dansen."

Dat klinkt leuk! Welke rol hadden jullie? Morsal: ,,Ik was danseres, samen met drie andere meisjes. Als Fien haar hoed afzette, gingen we rondjes draaien." Patrick: ,,Ik was een stoere man. Ik ging steeds het podium verbouwen, met banken sjouwen. Ik ben heel sterk." Eren: ,,Ik speelde Karel Kraai en zei steeds tegen Fien: 'Petje af'. En dan begon de muziek en gingen de beelden bewegen." Marie: ,,Ik was de uil, maar ik dacht dat het een kat was. Eigenlijk was een kindje uit groep 2 uil maar hij durfde niet omdat hij moest praten. En ik zit pas in groep 1 en ik durfde wel."

Vonden jullie dat jullie de leukste rol hadden? Patrick: ,,Echt wel, want ik ben de grootste en sterkste van de klas." Morsal: ,,Ik wilde eigenlijk zoeker zijn. want dan mocht ik heel vaak op het podium om beelden te zoeken. Maar danseres zijn was ook leuk hoor. Ik had een heel mooi pakje aan." Marie: ,,Ik wilde ook wel zoeker zijn. Ik mocht maar twee keer op het podium."

Wat vonden jullie het leukst? Eren: ,,Iedereen moest om mij lachen." Patrick: ,,Ik had een heel mooi oranje pak aan. En het 'kratjesliedje' dat werd gedraaid als we gingen sjouwen..." Marie: ,,Ik heb zo'n mooi pak aan. Kijk maar. Ik kan ermee fladderen. En oma was er, en mama en mijn broertje ook." Morsal: ,,Mijn papa was er ook." (Foto: Peter de Koning).