Afbeelding
Foto:

VINCENTIUSVERENIGING GEEFT MEUBILAIR AAN GASTGEZIN

'Sociale stoelen' voor Johannes XXIII

Vincentiusvereniging Boxtel heeft de lokale afdeling van stichting Johannes XXIII veertien eetkamerstoelen geschonken. Het is tevens 'sociaal meubilair': de zetels zijn gemaakt en ontworpen door de Uit de Buurtfabriek.

Pierpaolo en Andrea Flesia bewonen namens de stichting Johannes XXIII een boerderij aan de Oude Rijksweg in Liempde. Daar verlenen zij onderdak aan veertien gasten, onder hen ex-verslaafden, voormalig gedetineerden, vluchtelingen en eenzame mensen.

Voor iedere gast heeft Vincentius een nieuwe eetkamerstoel geregeld: ,,De vorige stoelen waren te breed en te onhandig om iedereen een plaats aan tafel te kunnen bieden", licht een woordvoerder toe.

Het zitmeubilair liet de vereniging ontwerpen door Uit de Buurtfabriek. Onder leiding van oud-Boxtelaar Ron Krielen ontwerpen en vervaardigen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de fabriek aan de Doornakkers in Eindhoven 'sociaal meubilair'.

De eetkamerstoelen zijn vervaardigd uit duurzaam hout. De uiteindelijke gebruikers hebben de stoelen voorzien van een laklaag met als gevolg een bonte kleurschakering van zetels. Het meubilair is betaald vanuit de opbrengsten van de Vincentius-kringloopwinkel aan de Van Leeuwenstraat.

FOTO BOVEN: Bestuursvoorzitter Toon van der Sloot (tweede van rechts) schonk namens Vincentius Boxtel de sociale stoelen aan Pierpaolo Flesia (vierde van rechts) van stichting Johannes XXIII. Samen met zijn vrouw Andrea onderhoudt hij een gastgezin aan de Oude Rijksweg. (Foto: Vincentius Boxtel).

Boxtel

Rommelmarkt

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel vindt zaterdag 7 april van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehandsmarkt plaats. Het is mogelijk om zelf spullen te verkopen; een tafel huren kost 4 euro. Reserveren kan via telefoonnummer 06-22 77 17 72 of e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com. Toegang is gratis.