NWG wandelt door Moerputten

Natuurwerkgroep (NWG) Liempde houdt zondag 8 april een wandeling door de Moerputten nabij 's-Hertogenbosch.

De Moerputten is van origine een oude tak van rivier de Maas. In het verleden werd er turf (ook wel 'moer' genoemd) gewonnen. Dwars door een van de laatste laagveengebieden in Noord-Brabant loopt een vlonderpad en liggen de restanten van het Halve Zolen-lijntje, een spoorlijn die eind 19e eeuw vanuit 's-Hertogenbosch naar Lage Zwaluwe werd aangelegd. Deelnemers verzamelen zich om 09.00 uur bij de Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur.


Jan Steenbergen presenteert Gemonds Jaarboek

Tijdens de jaarvergadering van heemkundevereniging Den Hogert presenteerde Jan Steenbergen onlangs het Gemonds Jaarboek 2017.

Het 32e jaarboek staat vol met wetenswaardigheden over het dorp, vastgelegd door de leden van de heemkundevereniging. Zo worden de eerste auto en telefoon in Gemonde behandeld en is te zien hoe het dorp in 1917 en in 2017 in de krant verscheen. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit het 117 pagina's tellende drukwerk. Het Gemonds Jaarboek is voor 8,50 euro te koop bij vakzaak Willy Schellekens, tankstation Schellekens en Geerts Adviesgroep.


Benefietavond
Alpe duEsch
in Ons Café

Zeven Esschenaren beklimmen fietsend of wandelend op 7 juni de Alpe d'Huez in Frankrijk. Ze doen dat in het kader van de actie Alpe d'HuZes om daarmee geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Maar ook op andere manieren brengt het team - met de naam Alpe duEsch - geld bij elkaar. Daarom wordt op vrijdag 13 april een feestelijke avond gehouden in Ons Café aan de Leunisdijk in Esch.

Er zijn optredens van De Dorini's, Thom Craane, De Knoestjes en de Essche Toppers. De Tropical Discoshow zorgt voor verder muzikale omlijsting. ,,Het wordt een leuke, gezellige avond", zegt Patricia van Esch, een van de teamleden van Alpe duEsch. ,,Een 'kleintje carnaval', daar lijkt het op. En alle artiesten verlenen gratis medewerking. Mooi hè? Dus de opbrengst van de entreekaartjes gaat helemaal naar onze actie." De entreekaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Ons Café, bij Patricia van Esch en bij Martijn en Eefje Bergman. De benefietavond begint om 20.30 uur. Het team Alpe duEsch is te volgen en te sponsoren via deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/alpeduesch.


Brabants theater

Theatertrio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders treedt zaterdag 21 april op in De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde met de voorstelling 'Vruger waar alles bitter'. Het wordt een mix van verhalen, liederen en poëzie. Met humor, maar sommige teksten schuren of zijn juist confronterend. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro. Bestellen kan via e-mail: info@deserenade.nl of tel. 06-53 25 36 16.