Karin Bloemen was razend enthousiast over Fenne Wuijtswinkel. Het Boxtelse zangtalent mocht met de theaterdiva optreden tijdens Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. (Foto: Joleen van Rooij).
Karin Bloemen was razend enthousiast over Fenne Wuijtswinkel. Het Boxtelse zangtalent mocht met de theaterdiva optreden tijdens Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. (Foto: Joleen van Rooij). Foto: Joleen van Rooij

FENNE VAN WUIJTSWINKEL SCHITTERT IN THEATER AAN DE PARADE

'La Bloemen' prijst zangtalent van Fenne

TEKST EN FOTO: JOLEEN VAN ROOIJ

De Boxtelse Fenne van Wuijtswinkel (21) bedacht zich geen moment toen Karin Bloemen vorig jaar lokaal talent opriep om zich aan te melden voor een gastoptreden in de theatershow In Volle Bloei. Fenne stuurde een videofilmpje in, werd geselecteerd en zong zaterdagavond de sterren van de hemel in de grote zaal van Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. Fenne's optreden was indrukwekkend en het applaus overweldigend.

De show 'In volle bloei' beleeft dit voorjaar een reprise en tourt langs vele theaters in Nederland. Tijdens de voorstelling wordt het publiek getrakteerd op hilarische sketches en prachtig gezongen nummers. Tijdens haar tournee wil theaterdiva La Bloemen ook lokaal talent 'in de knop' een podium bieden om tot bloei te kunnen komen.

De voorstelling was zaterdag in volle gang toen Fenne tot ieders verrassing onaangekondigd, zingend uit de coulissen opkwam. De zaal was muisstil. Fenne bracht onder begeleiding van de band van Karin Bloemen het nummer The woman on the moon van Barbra Streisand ten gehore. Ogenschijnlijk kalm wist Fenne de hele zaal te imponeren.

IN EEN ROES

,,Ik ben tevreden over mijn optreden", gaf Fenne na afloop aan. ,,Ik zit nog in een roes geloof ik, het moet allemaal nog even tot me doordringen. Ik was wel zenuwachtig. Ik heb dit nummer gekozen uit een lijst van twintig liedjes die me toe werd gestuurd en ben flink aan het oefenen geslagen."

Het was echter nog even spannend voor Fenne aangezien de zangkwaliteiten voor Bloemen ook een verrassing waren. ,,Pas vanmiddag tijdens de soundcheck met de band hoorde Karin voor de eerste keer mijn versie van dit nummer. Ik vind het geweldig dat ik deze kans kreeg. Het was mijn eerste keer om in een heus theater op te treden. Dat nog wel met zo'n professionele band in zo'n grote voorstelling. Echt te gek", glunderde Fenne.

MET BEZIELING

Karin Bloemen toonde zich enthousiast over Fenne's optreden. ,,Ik zei het tijdens de voorstelling al: 'Dit meisje is goed!' Fenne is net ietsjes ouder waardoor ze dit lied met bezieling neer kan zetten. Ze is rustig, professioneel en ze heeft haar zenuwen goed onder controle. Het was technisch ook goed. Dit optreden is voor Fenne een ijkpunt voor de volgende keer. Nu kan ze zeggen: dit kan ik, dus de volgende stap gaat mij ook lukken. Nu gaan we even een paar leuke foto's maken met elkaar", aldus de theaterdiva. ,,En Fenne, vergeet je bloemen niet..."