Afbeelding
Foto: Henk van Weert

VERGUNNING VOOR BOUW SUPERMARKT FELLENOORD, MAAR:

040Fit! wijkt niet voor nieuwe Aldi

RENS VAN DEN ELSEN

Sportschool 040Fit! is niet van plan om te wijken voor een nieuwe Aldi. De Duitse supermarktketen wil graag een nieuwe winkel bouwen op de locatie van het fitnesscentrum aan Fellenoord. Hiervoor heeft de gemeente vlak voor het paasweekeinde ook een vergunning afgegeven. ,,Maar 040Fit! verlaat het pand niet zonder slag of stoot", geeft directeur Joris Kooter desgevraagd aan.

Diverse lokale nieuwsmedia, waaronder ook deze krant, meldden in het weekend via diverse kanalen dat 040Fit moest gaan verkassen omdat de omgevingsvergunning voor de Aldi nu rond was. Maar dat ligt dus wat genuanceerder. Kooter: ,,Wij hoorden het nieuws via social media en schrokken daar nogal van. Het is vooral vervelend voor onze klanten, maar die kunnen we geruststellen: we gaan hier niet weg en zijn dat ook niet van plan. Het blijven ons netjes houden aan het bestaande huurcontract. Juridisch staan we ook sterk omdat er geen enkele reden is om ons uit het gebouw te zetten. En dan kunnen we ons ook nog beroepen op het huurdersrecht."

De sportschool heeft in economisch mindere tijden het vroegere postsorteercentrum betrokken. ,,Nu het beter gaat, snap ik best dat je als verhuurder naar andere, lucratievere opties gaat kijken. Maar wij zitten hier helemaal op onze plek en houden ons netjes aan alle afspraken", aldus Kooter.

De sportschoolhouder geeft aan dat er vorige zomer wel gesprekken zijn geweest met Aldi, maar zij geen fatsoenlijke oplossing aangeboden hebben gekregen. ,,Daarnaast hebben onze leden aangegeven dat ze graag van de huidige locatie gebruik willen blijven maken en dat is ons veel meer waard."

VERGUNNING

Aldi wil op de locatie graag een nieuwe grotere winkel bouwen en de beide winkels die de keten nu heeft in Oosterhof en aan Kapelweg daarin samenvoegen. De aanvraag voor de vergunning werd een tijdlang uitgesteld omdat de gemeente liever geen supermarkt op deze locatie ziet. Dat plan druist in tegen het plaatselijke beleid op het gebied van detailhandel, maar past echter wel in het bestemmingsplan. Op grond van die toetsing werd de vergunning vrijdag alsnog verleend.

De gemeente heeft 040Fit! echter nooit op de hoogte gesteld. Kooter: ,,Dat is niet echt tactisch te noemen en ook niet de weg waarlangs wij het graag hadden zien gaan." Het is volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel echter niet de taak om, in dit geval de huurder van het pand, op de hoogte te stellen van een verleende vergunning: ,,Dat is echt een taak van de beheerder van het gebouw en de Aldi."

FOTO BOVEN: Op de locatie van het voormalige postsorteercentrum wil Aldi een nieuwe supermarkt bouwen, maar huidig gebruiker 040Fit heeft geen intenties om te vertrekken. (Archieffoto: Henk van Weert).


MIX VAN HARDSTYLEMUZIEK EN NEDERLANDSTALIG OP DE MARKT

Kingsnight Fissa wil blijven groeien

De organisatie van Kingsnight Fissa op de Markt in Boxtel pakt het dit jaar grootser aan. Tijdens de tweede editie op donderdagavond 26 april treden onder meer dj's Paul Elstak, Mr. JeePee en Dansado en de Feestneger op, alsook volkszangers Brian Voet, Wesley Klein en Zanger Kafke. Daarmee krijgt het publiek zowel Nederlandstalige muziek voorgeschoteld als het populaire hardstyle. Dat past in de groei van het evenement. ,,Elk jaar moeten we plussen", aldus organisator Jordy van den Boer.

Kingsnight Fissa is tevens de aftrap van het Boxtels Oranje Festival dat duurt tot en met zondag 29 april. Van de Boer: ,,Het idee om de koningsfeesten nieuw leven in te blazen heeft verschillende partijen bij elkaar gebracht. Een knap staaltje werk van onder meer Ludy Meister en Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit. Vorig jaar hebben we laten zien dat we veel kracht binnen de gemeenschap hebben.

We sloegen de handen ineen en hebben laten zien dat het werkt. Daar mag Boxtel trots op zijn. Ik ben dan ook graag één van de kartrekkers."

Om de beleving van het feest tijdens koningsnacht te vergroten, is er meer aandacht besteed aan de kwaliteit van het programma. Van den Boer is zelf actief als zanger en heeft daardoor veel connecties. ,,Ik vind het belangrijk dat alle artiesten staan voor de kwaliteit in hun act. Ik ken ze ook allemaal persoonlijk zodat ik weet wat ik 'in huis' haal."

Vooral Zanger Kafke (zijn echte naam is Kevin Verhoeven, -red) is op dit moment op vrijwel ieder podium te vinden. En dat terwijl hij, naar eigen zeggen, niet eens echt goed kan zingen. De act begon ooit als grap tijdens een motorcrossevenement in Elshout waar hij, met de nodige drankjes achter de kiezen het podium besteeg en een nummer zong. Zijn vriend en inmiddels manager Jordy de Wit schoot een foto en maakte er voor de gein een visitekaartje van. Dat deelde hij overal uit en zo is het balletje gaan rollen. Tijdens Kingsnight Fissa zingt hij zijn kroeghit 'Onze dag'.

OVERDEKT

Ook de aankleding van de Markt en het podium wordt dit jaar onder handen genomen. Er komt een grotere overkapping waar meer mensen onder kunnen staan, mocht het weer tegenvallen. Van den Boer: ,,Dat is natuurlijk een factor die we zelf niet in de hand hebben. We kunnen er echter wel rekening mee houden. Regen is vervelend, maar tegen kou kun je je kleden. Als we kijken naar vorig jaar dan zagen we dat het frisse weer de mensen niet tegen heeft gehouden." Van den Boer zelf heeft al helemaal zin in de editie van dit jaar: ,,Mijn verwachtingen zijn hoog. We hebben een goed programma en een vernieuwende show. Elk jaar moet dat weer plussen. Ik zie het evenement in de toekomst dan ook graag groeien."

Het programma van Kingsnight Fissa start 26 april al om 18.45 uur en duurt tot 01.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop gaat het feest nog door bij de omliggende horeca.

FOTO LINKSONDER: Vorig jaar zorgde onder meer Roy Donders voor een volle Markt in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).


Foutparkeren

Maandag 2 april jongstleden had ik samen met echtgenote, kinderen en kleinkind een etentje bij restaurant Sjefke, in het voormalige café De Kom. Ik parkeerde mijn auto netjes op het Breukelsplein. Het was na zessen, dus ik hoefde geen rekening te houden met de blauwe zone. Hoewel het wel Tweede Paasdag was en de winkels wellicht open zijn geweest, dus je weet niet of de regels anders waren.

Toen we via de Breukelsestraat naar de bovengenoemde eetgelegenheid liepen, was het trottoir vanaf het parkeerterrein tot aan de plek van bestemming geheel bezet met geparkeerde auto's. Zelfs voor restaurant Sjefke stonden auto's volledig met vier wielen op het trottoir (foto rechtsonder).

Omdat we voor het raam zaten, zag ik een politiewagen langsrijden, maar die had blijkbaar geen boodschap aan al die verkeerd geparkeerde auto's. Bij navraag bleek dat het iedere avond blijkbaar heel gewoon is dat je na zes uur je auto neer kunt zetten waar je maar wilt.

En de eventuele smoes: 'er is nergens plek' gaat niet op. Op het Breukelsplein en achter Modecentrum Theelen is plaats genoeg om de auto neer te zetten. En van kort parkeren is ook geen sprake, want de auto's bleven de hele avond staan. De parkeerregels in Boxtel kort samengevat: vóór 18.00 uur te lang in blauwe zone of verkeerd parkeren, dan krijg je een vette bon. En na 18.00 uur is blijkbaar alles geoorloofd.

        TONNY VAN ESCH

Afbeelding