Liefdesbriefjes uitwisselen via een lunchbox

De tweede film met het thema 'Wat liefde vermag' die FilmPodiumScopia onder auspiciën van Podium Boxtel vertoont, is 'The Lunchbox'. Maandag 16 april wordt de rolprent vertoond in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Jos Vervoort houdt vanaf 20.15 uur een inleiding.

Een verkeerde levering van Mumbai's beroemde lunchbox-bezorgsysteem verbindt het leven van een jonge huisvrouw met dat van een man van middelbare leeftijd. Hij krijgt per ongeluk de lunch die zij voor haar afstandelijke echtgenoot bereid had. Beiden zitten gevangen in hun leven, maar ontsnappen door samen een fantasiewereld op te bouwen door briefjes aan elkaar te schrijven die via de lunchtrommel bezorgd worden.

Dit Indiase drama, dat op diverse festivals wereldwijd in de (publieks)prijzen viel, weet een gevoelig onderwerp op een luchtige manier aan te pakken.

Kaartjes à 7,50 euro zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij cadeauwinkel Hebbes (Markt) supermarkt Jumbo (Oosterhof) bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat). Ook op de avond zelf zijn voor aanvang van de voorstelling in het Muziekhuis, Passage Riche 4, toegangsbewijzen te koop; pinnen is daar niet mogelijk.


Lezing over natuurwaarden Groene Woud

Ger van de Oetelaar geeft zondag 8 april in Museum Boxtel (MuBo) de tweede lezing in de serie 'Het Groene Woud: vroeger en nu'. Hij gaat hier in op de huidige natuurwaarden van het gebied en de invloed van kartuizers en gebiedseigenaren op het landschap.

De Liempdenaar vertelt zondag over de bijzondere waarden van het gebied en de verdere ontwikkeling daarvan. Hierbij hebben organisaties zoals Het Brabants Landschap en Natuurmonumenten een belangrijke taak als het gaat om beheer en inrichting van de natuurgebieden.

De lezing begint om 11.15 uur. Een half uur voor aanvang is de zaal open. De entree bedraagt voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen vanaf 12 jaar 2 euro. Aanmelden is mogelijk via info@muboboxtel.nl of bij Willem van Vossen op telefoonnummer 06-16 04 18 98.