GEEN BELONING IN KANSRIJK DUEL MET RKSV SCHIJNDEL

Gemiste kansen doen ODC de das om

ODC heeft op eigen veld zwaar teleurgesteld tegen het laaggeklasseerde Schijndel. Na een klein halfuur kwamen de gasten op Witte Donderdag op voorsprong en moesten de tricolores in de achtervolging. Vooral na de pauze kreeg ODC de ene na de andere opgelegde kans, maar de bal wilde er niet in. In de blessuretijd stond de poort achterin open en scoorde Schijndel nog twee keer waardoor de tricolores met 0-3 het nakijken hadden.

Vanwege het paasweekeinde werd de wedstrijd tegen RKSV Schijndel naar voren geschoven. ODC moest het donderdagavond doen zonder de centrale verdedigers Willem van de Kerkhof en Frank Kuppens. Het duo had in de wedstrijd tegen Vlijmense Boys voor de vijfde keer geel gezien en was daardoor geschorst. Daar stond tegenover dat Frank van der Struijk terug was van een blessure.

Het Boxtelse team begon niet scherp aan de wedstrijd. De passing was vaak onzuiver en duels werden onnodig verloren. Schijndel knokte voor elke centimeter en kreeg in de tiende minuut de eerste kans van de wedstrijd toen de rappe Tommy van Schijndel vrij voor het Boxtelse doel verscheen. Keeper Jordy van der Zande wist de inzet te keren.

MOOIE PASS

Vlak daarna zagen de toeschouwers de eerste fatsoenlijke ODC-aanval. Een mooie pass van Paul Smulders bereikte Sjoerd van Lokven, maar die had te veel tijd nodig om de Schijndelse defensie in de problemen te brengen. Even later was Bart Dammers namens de tricolores gevaarlijk. Na een afgeslagen hoekschop kogelde hij de bal op het doel maar keeper Timo de Louwere wist het schot met een katachtige reactie tot corner te verwerken.

ODC viel aan en de bezoekers loerden op de counter. Na een klein halfuur waren zij daarmee succesvol. De Boxtelse defensie ruimde niet goed op waarna Van Schijndel opnieuw vrij voor de keeper kwam en dit keer wel scoorde: 0-1. ODC moest in de achtervolging en ging vol op de aanval spelen. Het leidde tot een groot aantal corners, waarbij Bas van der Pasch de kans kreeg om te scoren maar van dichtbij de bal naast het doel schoot.

Na de pauze gingen de tricolores nog meer op de aanval spelen en kwamen de gasten nauwelijks nog van de eigen helft. Het leidde tot hachelijke situaties voor het Schijndelse doel maar de bal wilde er niet in. Lex van de Biggelaar leek in de 54e minuut te gaan scoren na een sterke individuele actie op de achterlijn. De bal hobbelde echter voorlangs. Ook Dammers had pech. Hij lobde de bal over doelman Schouten maar een Schijndelse verdediger kon op de doellijn nog redding brengen.

RODE KAART

Een kwartier voor tijd kwam ODC met tien man te staan. Remco Schellekens kreeg rood voor een ongelukkige overtreding aan de zijkant van het veld. Voor het spelbeeld maakte het niet veel uit, want de wedstrijd bleef zich vooral op de Schijndelse helft afspelen. Maar de bal ging er nog steeds niet in. Hoe meer de tijd begon te dringen, hoe meer risico's de tricolores achterin moesten nemen. De Boxtelse ploeg kwam aanvankelijk goed weg toen Kaj Visser op aangeven van Van Schijndel vrij voor het ODC-doel miste. In de blessuretijd gooide Visser de wedstrijd echter in het slot door binnen een minuut twee keer uit een tegenaanval te scoren waardoor er na 90 minuten een geflatteerde 0-3 op het scorebord stond.

Na deze nederlaag lijken de kansen op de derde periodetitel en een plek in de nacompetitie definitief verkeken voor ODC. Hun eerstvolgende wedstrijd spelen de Boxtelaren zondag 8 april uit tegen Taxandria. In Oisterwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt.

FOTO BOVEN: Stein van Brunschot van ODC ging het duel aan om de bal. De inzet van hem en zijn teamgenoten bleek niet voldoende om het laaggeklasseerde Schijndel aan de kant te zetten. (Foto: Hans Verberk).

Vriendentraining ODC

Voetbalclub ODC houdt woensdag 18 april een vriendjes- en vriendinnetjestraining in sportpark Molenwijk. Alle spelers van ODC JO-8 en JO-9 mogen deze training vriendjes of familieleden tussen 7 en 9 jaar meenemen om samen te voetballen. Tijdens de training worden er verschillende oefenvormen en -wedstrijdjes gespeeld met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van de training is om de jongens en meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de voetbalsport bij ODC. De training duurt van 18.00 tot 19.00 uur. Opgeven kan via e-mail: odcbreedte.f@gmail.com.

Liempde

Jeu de boules

Op gildeterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk in Liempde wordt weer wekelijks jeu de boules gespeeld. Tot en met september kan iedereen vanaf 16 jaar hieraan meedoen. De gratis wedstrijden vinden plaats op dinsdag vanaf 19.00 uur.