GreySix brengt jaren '60 en '70 terug in Esch

Met een optreden van sextet GreySix keren zondag 8 april de jaren zestig en zeventig even terug in Esch. De band verzorgt een optreden in Ons Café aan de Leunisdijk waarbij nummers van The Beatles, Rolling Stones, The Kinks, The Eagles en Van Morrison zorgen voor een nostalgische middag.

De formatie GreySix bestaat uit Jos van Bijnen, Ben Kuipers, Gerard van Bokhoven, Hans Schoenmakers, Ad Swaans en Jan Konings. Zij hebben na jaren hun instrumenten weer opgepakt om de liedjes uit hun jeugdjaren ten gehore te brengen. Het optreden start om 16.00 uur in Ons Café aan de Leunisdijk en is gratis toegankelijk.


Terugkeer kermis
Esch tijdens Pasen
lijkt goede zet

De kermis in Esch keerde dit jaar terug naar het vertrouwde paasweekend en dat zag eruit als een goede zet. Bij de 'grijpers' probeerden groepjes kinderen 'squishies' naar boven te hijsen; de populaire zachte schuimspeelgoedjes. De wat oudere jeugd bevolkte de botsauto's en de allerkleinsten draaiden rondjes in de draaimolen of hengelden naar eendjes.

,,Het ziet er gezellig uit", zei een voorbijganger. Exploitant Peter Regter stond op de kermis met botsauto's en grijpers. Op zaterdag, de tweede dag van de kermis en met de paasdagen nog in zicht, toonde hij zich tevreden. ,,De exploitanten klagen nog niet!", lachte hij. Hoewel er toen nog twee regenachtige dagen volgden, bleef de stemming goed op de dorpskermis.

FOTO ONDER: Hengelen naar eendjes op de dorpskermis in Esch blijft een leuke bezigheid. (Foto: Gerard Schalkx).