GEMONDENAREN SPELEN TEGEN BROEKHOVEN WEER GELIJK

Irene laat thuis twee punten liggen

Het vaandelteam van voetbalvereniging Irene speelde Tweede Paasdag in eigen huis tegen Broekhoven. In de uitwedstrijd tegen de Tilburgse ploeg werden de drie punten meegenomen. De verwachtingen waren maandag dus positief gestemd.

Irene begon goed aan de wedstrijd wat meteen een tweetal kansen opleverde voor Marc van Grinsven. Maar de keeper van Broekhoven wist goed redding te brengen. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de gasten beter in hun spel. Toch waren het de Gemondenaren die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. Een diepe bal op Rob Groenendaal werd door hem behendig meegenomen en vanaf zestien meter schoot hij onberispelijk binnen. In de rest van de eerste helft kregen beide teams nog kansen waarbij de betere voor Irene waren. Ze werden echter niet benut.

In de tweede helft begon de thuisploeg niet scherp genoeg en ging het mee in het vechtvoetbal van Broekhoven. Ondanks dat dit aan beide kanten geen grote kansen opleverde, werd het uit het niets toch 1-1. Een corner van de Tilburgers werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van een Broekhovense speler die hard binnen schoot.

Irene nam hierna toch enigszins het initiatief en wist dit vrij snel om te zetten in een voorsprong. Van Grinsven werd in de zestien meter aangespeeld en wist zich met een sublieme beweging vrij voor het doel te krijgen, waarna hij de 2-1 binnentikte.

VRIJE TRAP

Het team uit Broekhoven liet de kopjes echter niet hangen en kreeg een kleine twintig minuten voor tijd een vrije trap op zo'n twintig meter van het Gemondse doel. Deze werd door keeper Patrick van Osch keurig uit de korte hoek gehouden, maar hij was niet alert op de opnieuw ingespeelde bal. Deze kon de aanvaller van Broekhoven alsnog binnenwerken: 2-2.
Irene zette nog één keer aan wat resulteerde in goede kansen voor Mats Davids, Jorick de Vos en Gijs Voets maar òf de keeper van Broekhoven òf de paal stond een Gemondse overwinning in de weg. De thuisploeg behaalde hiermee haar derde gelijkspel uit de laatste vier wedstrijden.

Komend weekend is Irene vrij. De eerstvolgende wedstrijd wordt donderdag 12 april om 20.00 uur gespeeld op het veld van SVG.

FOTO BOVEN: Bryan Hellings van Irene aan de bal in de wedstrijd tegen Broekhoven. Deze eindigde in een gelijkspel. (Foto: Hans Verberk).