Afbeelding
Foto:

OPTREDEN IN GRAND CAFÉ REMBRANDT

Blaaskapel Auf Böhmisch speelt muziek Ernst Mosch

Vorig jaar speelde de blaaskapel Auf Böhmisch in het Zwarte Woud. Deze keer vindt het jaarconcert plaats in Het Groene Woud. Het gelegenheidsorkest met (oud-)leden van Boxtel's Harmonie en de Kappelwindeck Musikanten speelt zaterdag 31 maart vanaf 20.15 uur in grand café Rembrandt in Boxtel. De toegang is gratis.

Als sinds het begin van de jaren zestig onderhouden de muziekverenigingen uit Boxtel en Kappelwindeck (nabij kuuroord Baden-Baden) vriendschappelijke banden. En die duren tot op heden voort. Het Duitse orkest stond jarenlang onder leiding van de inmiddels overleden trompetvirtuoos Ferenc Aszodi, solist in de wereldberoemde blaaskapel van Ernst Mosch: de Original Egerländer Musikanten. Polka's, marsen en walsen uit Mosch' repertoire vormen de basis van het programma dat Auf Böhmisch vertolkt. Twee jaar geleden trad het orkest ook al op in Rembrandt; vorig jaar reisden de Boxtelse muzikanten, samen met een schare supporters, naar het Zwarte Woud voor een optreden aldaar.

FOTO ONDER: Het ene jaar speelt gelegenheidsorkest Auf Böhmisch haar jaarconcert in Het Groene Woud, het andere jaar in het Zwarte Woud.


Lezing Daphnia

Aquariumvereniging Daphnia in Boxtel houdt maandag 9 april een lezing over het deskundig inrichten van een vijver. Specialist Leo Brands besteedt onder meer aandacht aan de beplanting, vissoorten, amfibieën en de omgeving van de vijver. Ook niet-leden zijn welkom, mits zij zich van tevoren melden via telefoonnummer (0411) 67 46 01. De lezing is in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis.

Lezing stamboom

Anton Neggers geeft dinsdag 10 april een lezing over de stamboom en familiegeschiedenis. In de voordracht wordt dieper ingegaan op bekende en minder bekende genealogische bronnen, die in de archieven vrij te raadplegen zijn. Neggers is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Meierij en 's-Hertogenbosch en publiceerde over genealogie en regionale geschiedenis. De lezing wordt gegeven in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel en begint om 20.00 uur.