Karel Voets nam woensdag na twaalf jaar afscheid als raadslid. Voor hem geheel onverwacht kreeg hij een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Mark Buijs. (Foto: Rens van den Elsen).
Karel Voets nam woensdag na twaalf jaar afscheid als raadslid. Voor hem geheel onverwacht kreeg hij een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Mark Buijs. (Foto: Rens van den Elsen). Foto:

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR KAREL VOETS

Raadsleden nemen afscheid van pluche

,,Uit het oog, is in deze zaal niet uit het hart". Met die woorden nam burgemeester Mark Buijs gisteravond afscheid van de politici die de komende periode niet terugkeren aan de vergadertafel in de raadzaal van het Boxtelse gemeentebestuur. Buijs had voor iedereen een presentje en een bos bloemen. Eén van hen werd extra in het zonnetje gezet: Karel Voets. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voets kreeg de onderscheiding omdat hij twaalf jaar raadslid voor Combinatie95 was. Daarnaast is hij werkzaam bij het Brabants Landschap en was hij onder meer actief als lid van de Liempdse dorpsraad, KPJ en mede-oprichter van de Natuurwerkgroep Liempde. Voets was zichtbaar aangeslagen toen de benoeming tot hem doordrong. Buijs roemde zijn kennis van de natuur en zijn positie in de gemeenschap.

Naast Voets werden ook Peter Manniën (Combinatie95), Marije van Kuijk, Marco Bressers (beiden SP), Erica Vos (Balans), Nico Bulter (PvdA/GroenLinks) en Fons van Heesch (D66) uitgezwaaid. Anja van de Einden sprak haar vertrekkende collega's toe als vicevoorzitter van de raad. Ze gaf daarbij te kennen dat zij allen kleur hebben gegeven aan de toekomst van Boxtel. ,,Met jullie verdwijnt er niet alleen kennis en kunde, maar ook hartstocht, een kritisch oor én wijsheid."

Vanavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd tijdens een speciale vergadering in de Boxtelse raadzaal.