Afbeelding
Foto:

BEWONERS BLIJVEN ACHTER MET LEGE STEIGERS

Bouwvakkers Gildenhof leggen het werk neer

RENS VAN DEN ELSEN

De bouwvakkers die bezig zijn met de renovatie van de huurhuizen aan de Gildenhof en omgeving hebben dinsdag het werk neergelegd. Buurtbewoners kregen die dag 's avonds een brief over van woonstichting Sint-Joseph. Er heerst echter nog veel onduidelijkheid.

De bouwvakkers die vertrokken, werken voor onderaannemers van Bouwgroep Moonen, het bedrijf dat het renovatieproject uitvoert. De reden waarom vakmannen zoals dakdekkers en elektriciens zijn gestopt, wil het bouwbedrijf uit 's-Hertogenbosch niet geven. Kevin Hereijgers, bouwvoorbereider op locatie, ontkent niet dat iets speelt binnen het bedrijf. Hij geeft desgevraagd aan geen uitspraken te kunnen doen. Maar: ,,Dat wat er speelt, zou volgende week opgelost moeten zijn." De directie van het bedrijf heeft aangegeven dat niemand van het personeel met de pers mag praten.

VERTROKKEN

Volgens Willy van Nieuwburg, lid van de bewonerscommissie in de buurt en woonachtig in één van de huizen die nog in de steigers staat, werden alle vakmensen dinsdagochtend bij elkaar geroepen in de modelwoning aan de Sint-Jorisstraat 15. ,,Daarna ruimde iedereen zijn spullen op. Steigerbouwers en glaszetters namen al hun materiaal mee en vertrokken. Het is ons niet helder wat er precies aan de hand is." Woensdag hebben medewerkers van Bouwgroep Moonen nog enkele werkzaamheden afgerond die niet konden blijven liggen.

HUISBEZOEK

Medewerkers van de woonstichting hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de woningen waar het werk nu stil ligt. ,,Hier gaat onze prioriteit nu naar toe. We brengen nu in kaart wat er nog met de huizen moet gebeuren", vertelt Ineke van den Oetelaar, woordvoerder van Sint-Joseph. ,,Het gaat gelukkig maar om een klein aantal woningen in de Sint-Sebastiaanstraat. We hebben de bewoners persoonlijk op de hoogte gebracht van de situatie en hen gerustgesteld. De huizen die nog aangepakt moeten worden in andere straten, schuiven in de planning op."

ONDERHOUD

Sint-Joseph is vorig jaar september gestart met grootschalig onderhoud aan 113 huurwoningen in de straten rondom Gildenhof, zoals Selissenwal, de Sint-Barbarastraat, Sint-Catharinastraat, Sint-Jorisstraat, Sint-Sebastiaanstraat en Vaandelstraat. Bouwgroep Moonen is in de arm genomen om de daken op de woningen te isoleren, nieuwe cv-ketels te installeren en desgewenst zonnepanelen te plaatsen. Ook worden de gevels gereinigd en worden er nieuwe sloten en rookmelders geïnstalleerd.

De werkzaamheden in de Boxtelse wijk zouden in september van dit jaar klaar moeten zijn. Of die planning gehaald gaat worden, kan Sint-Joseph nog niet zeggen. Van den Oetelaar: ,,De aannemer heeft aangegeven snel weer aan de slag te kunnen gaan. Daar hebben we ook alle vertrouwen in."

FOTO ONDER: Lege steigers in de Sint-Sebastiaanstraat. De bouwvakkers zijn dinsdagmorgen vertrokken. (Foto: Rens van den Elsen).