Afbeelding
Foto:

NIEUWE ACTS VOOR STRANDEVENEMENT

Nielson en Vato Gonzalez op Beachbreak Langspier

De organisatie van Beachbreak Boxtel verrast met enkele sterke acts. Het vrijdag- en zaterdagprogramma is helemaal rond. Onder meer singer-songwriter Nielson, dj Vato Gonzalez, Puinhoop Kollektiv en de Boxtelse band Acting the Maggot treden op.

Vrijdagavond 29 juni begint het 'beach event' aan recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg. Nielson zal de avond muzikaal openen, gevolgd door de band Acting the Maggot, die een Iers feest bouwt op het strand. Feestgroep Snollebollekes sluit de avond knallend af.

Zaterdag staan nog meer acts op het podium. Onder hen: Vato Gonzalez met MC Tjen, Puinhoop Kollektiv, Lady Bee, Gentle Mel, Easttown, Daisy en Crooxs.

Kaarten

Voor de vrijdagavond kunnen binnenkort kaarten gekocht worden. 'Early birds' betalen 12,50 euro per kaartje, in de voorverkoop kost deze 14,50 euro en tickets aan de poort zijn 17,50 euro. Bestellen kan via de website www.beachbreakboxtel.nl.

Zaterdag begint het muziekprogramma vanaf 16.00 uur. Bezoekers kunnen tot 19.00 uur gratis naar binnen, daarna betalen zij 5 euro.


VRIENDENLOTERIJ SPEKT CLUBKASSEN

Leden zamelen zo'n 9.000 euro in voor lokale verenigingen

Dankzij een actie van de VriendenLoterij kunnen tien Boxtelse en Liempdse clubs gezamenlijk bijna 9.000 euro bijschrijven.

Jaarlijks kunnen deelnemers aan de loterij geld verdienen voor de club waar zij lid van zijn. De helft van het aankoopbedrag van een lot komt ten goede aan de clubkas. Zeven clubs uit Boxtel verdienden zo 4.485 euro. Gymnastiekvereniging Tabitta haalde het meest op: zij kreeg dankzij de actie 1.808 euro.

In Liempde deden drie verenigingen mee en haalden daarbij 4.350 euro op. Voetbalclub DVG incasseerde in het dorp in Liempde de grootste opbrengst. De achterban zorgde dat er 2.184 euro extra in de kas kwam. De VriendenLoterij keerde in totaal 4,8 miljoen euro uit aan verenigingen, drie ton meer dan vorig jaar. Clubs die mee willen doen, kunnen zich inschrijven voor de jaarlijkse actie via www.vriendenloterij.nl/clubs.


BACK TO THE FUTURE OP WE ARE ELECTRIC

Deejay Paul Kalkbrenner met
eigen podium naar Velder

Muziekproducent en deejay Paul Kalkbrenner neemt een deel van het festival We Are Electric, dat op landgoed Velder plaatsvindt, op zich. Hij start zijn project 'Back To The Future', waarbij speciaal voor diverse techno-acts een podium beheerd wordt.

Naast initiatiefnemer Kalkbrenner staan ook (techno-)muzikanten Lane 8 en Josh Wink en het duo Flight Facilities (DJ Set) op dit podium.

Vergelijkbaar initiatief tijdens We Are Electric is dat van het Amsterdamse techno-collectief Verknipt, waar onder anderen Colin Benders, Marco Bailey en Juan Sanchez hun klanken laten horen. Ook Rewind en Happy Feelings hosten dit jaar een eigen podium op het festival.

De Duitse Kalkbrenner werd in 2008 bekend bij het grote publiek met het nummer Berlin Calling. Hij was echter in de jaren '80 en '90 ook volop actief in de techno-scene en wil tijdens Back To The Future, dat op zondag 8 juli plaatsvindt, teruggrijpen op de begindagen van zijn carrière.

Het festival is dit jaar voor het eerst op landgoed Velder in Liempde en duurt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli. Kaarten zijn te koop via de website www.we-are-electric.com. (Foto: We Are Electric).