HORNTREFFERS STEVENT AF OP TITEL

Herstart van BRTC leidt tot verrassende ontwikkelingen

Na het dubbeltoernooi en de individuele meerkampen werd maandag de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) hervat. Er worden nog vier speelronden afgewerkt waarbij het voor de ploegen een bijna onmogelijke taak wordt om De Horntreffers van het kampioenschap af te houden. Die ploeg won twee weken eerder al haar wedstrijd tegen De Dommel.

Taverbo-Sabo 4 speelt het gehele seizoen al sterk en bevestigde dat maandag met een ruime 7-3 zege op grand café Rembrandt. In de beginfase van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Na zes partijen stond een tussenstand van 3-3 op het scorebord. Toon van Geel van Taverbo-Sabo 4 verloor nipt in de vijfde beslissende game van Ad Brekelmans, maar Peter de Rooij trok de stand gelijk door van Arnold van der Heijde te winnen. Mari Smits zette het vierde team van Taverbo-Sabo weer op voorsprong door winst op Hans Stoker. Laatstgenoemde won samen met Brekelmans het dubbelspel. De Rooij won vervolgens van Brekelmans, maar Stoker bracht de stand weer in evenwicht. De volgende vier punten waren echter voor Taverbo-Sabo 4 door tweemaal winst van Mari Smits en eenmaal voor De Rooij en Van Geel.

In de strijd om het kampioenschap was het zaak voor Taverbo-Sabo 3 en Taverbo-Sabo 1, die respectievelijk op de tweede en vierde plaats stonden, om bij te blijven op de hooggeplaatsten. Dat pakte anders uit. Het derde team van Taverbo-Sabo speelde een van de minste wedstrijden van dit seizoen. Dat was voor Rotsvast het sein om vol gas hiervan te profiteren. In de drie partijen die tot aan de vijfde game gingen was het punt telkens voor die ploeg en dat tekende de wil om te winnen. Uiteindelijk kwam de eindstand op 7-3 in het voordeel van Taverbo-Sabo 3, dat daarmee prolongatie van het kampioenschap bijna kan vergeten.

TE WEINIG PUNTEN

Voor Taverbo-Sabo 1 wordt het nog een hele toer worden om het kampioenschap binnen te halen. Door de langdurige blessure van Ronald van Dael worden te weinig punten behaald om daar nog aanspraak op te maken. Taverbo-Sabo 2 bleek ook maandag voor de tweede keer dit seizoen een maatje te groot en won met 6-4. Lothar Groh, Joop van Eijk en Stephan Pennings wonnen ieder twee enkelspelen terwijl Cees Hems, Hans van Haaren en Frans van Dun hier slechts een partij in hun voordeel wisten te beslissen. Het vierde punt voor Taverbo-Sabo 1 kwam uit het dubbelspel dat Van Haaren en Van Dun ternauwernood in de laatste vijfde game met 11-7 in hun voordeel wisten te beslissen.

Hiermee zagen De Horntreffers het kampioenschap weer een stap dichterbij komen. In haar eerder gespeelde wedstrijd tegen De Dommel kwam zij tot negen punten en liep daardoor tenminste twee punten uit op de achtervolgers.