Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

What's up, Jonne?

Twee jaar geleden speelde hij al de hoofdrol in het kerstspel. En ook als er andere voorstellingen zijn op de Molenwijkschool is Jonne Peeters (10) graag van de partij. ,,Ik vind het leuk om iemand anders dan mezelf te spelen", vertelt hij. Afgelopen weekeinde speelde Jonne mee in de alom geprezen uitvoering van de rockopera Jesus Christ Superstar. Maar daar bleef het niet bij. Dinsdagavond was Jonne opnieuw aan het acteren...

Je was zeker wel moe nadat je een paar avonden laat naar bed ging, Jonne? ,,Nou, dat viel eigenlijk best mee. Het was mooi om Jesus Christ Superstar mee te mogen maken. Twee jaar geleden was ik er ook bij en mijn moeder speelde eveneens beide keren mee."

Wat had je voor rol in de rockopera? ,,Ik speelde een kind dat staat te kijken als Jezus stokslagen krijgt. Er deden ook enkele andere kinderen mee. Het moeilijkste was eigenlijk om niet te reageren op bekenden in het publiek."

En nu sta je alweer op de planken! Wat is dit voor een voorstelling? ,,We zijn hier op de generale repetitie van toneelgroep Boxtheater. Vrijdag (morgen, 30 maart - red.) is de première van 'Vals'. Ik speel een bijdehand jongetje dat in de gevangenis zit. Maar meer mag ik niet vertellen, want dan is straks de verrassing weg voor het publiek."

Hoe komt het dat je zo graag toneel speelt? ,,Op school worden vaak voorstellingen opgevoerd. En dan doe ik ook graag mee. Twee jaar geleden had ik de hoofdrol in het kerstspel als kind van een van de drie koningen."

Je wilt zeker later, als je groot bent, van acteren je beroep maken? ,,Nou uh... Nee, eigenlijk niet. Ik zou het liefst archeoloog worden. Ik ga graag op pad om dingetjes in de bodem te zoeken. Ben ook al eens met een metaaldetector bezig geweest en vond toen een mooie oude munt."

FOTO RECHTS: Jonne Peeters (10) uit groep 7 van de Molenwijkschool tijdens de generale repetitie van de toneelvoorstelling Vals die Boxtheater vanaf morgen, vrijdag 30 maart opvoert. Afgelopen weekeinde speelde hij een rol in de rockopera Jesus Christ Superstar. (Foto: Hans van Doorn).