Biodiversiteit krijgt een impuls in Boxtel-Oost

Diverse partijen gaan de biodiversiteit in de wijk Boxtel-Oost een impuls geven. Op termijn moeten er in de wijk 7.000 bloembollen en honderd eetbare bomen en planten uitgezet worden. Uiteindelijk, zo is het idee, krijgt de natuurbeleving in de wijk ook een impuls.

Boxtel

Dansen

Mensen die zich graag willen uitleven op een dans naar keuze zijn donderdag 12 april welkom in Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat. Daar wordt vanaf 09.30 uur een dansochtend georganiseerd. Aanmelden voor deze activiteit kan via de website van het Hobbycentrum www.hobbycentrumboxtel.nl of via telefoonnummer (0411) 21 03 55.

Two of Us: 1968

Popduo Two of Us, dat al ruim veertig jaar wordt gevormd door Adrie van Osch en Jos Vervoort, treedt vrijdag 13 april vanaf 20.30 uur op in cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein in Boxtel. Muziek uit 1968, onder meer van het White Album van The Beatles, vormt de hoofdmoot van programma. Kaarten à tien euro zijn te reserveren via e-mail: josvervoort52@gmail.com.

De financiële ondersteuning voor het project komt van Het Groene Woud, de gemeente Boxtel en Wijkorgaan Oost. De werkgroepen Transitie Boxtel en Eetbaar Boxtel, die zich inzetten voor een duurzame gemeente en productie van voedsel in de regio, zullen de uitvoering coördineren.

Landschap Natuur en Milieu Haaren is de organisatie die achter het idee van biodiversiteitsbevordering zit. Als kartrekker van een subsidietraject van Streekfonds Het Groene Woud konden partijen een aanvraag indienen om de biodiversiteit in Het Groene Woud te bevorderen.

KROKUSBOLLEN

Het plan is nu om samen met bewoners van de wijk Oost in ieder geval een deel van de bloembollen te planten. 2.500 krokusbollen zijn beschikbaar. De bloeiende bollen zorgen voor stuifmeel en nectar, het voedsel voor insecten, bijen en hommels in het vroege voorjaar. De geleverde bollen zijn zonder bestrijdingsmiddelen geteeld.

De bomen, planten en bloembollen worden in de herfst geleverd en op stukken gemeentegrond geplaatst, zoals bermen en grasvelden. Mensen die mee willen doen, kunnen vóór 10 juni een aanvraag doen bij Transitie Boxtel via e-mail: tboxtel@gmail.com of telefonisch op (0411) 67 75 97. De organisatie verzoekt deelnemers om de omwonenden op de hoogte te stellen wanneer zij aan de slag gaan met de planten en bomen.