Afbeelding
Foto: H+N+S

RASENBERG INFRA WINT AANBESTEDING

Boxtel maakt aannemer voor de Markt bekend

Pål JANSEN

Aannemingsbedrijf Rasenberg Infra uit Breda gaat de Boxtelse Markt herinrichten. Dat heeft het gemeentebestuur deze week bekendgemaakt. Eind augustus, na afloop van de kermis, gaat het plein op de schop.

Rasenberg heeft economisch het meest voordelig ingeschreven op de aanbesteding die Boxtel uitschreef. De Boxtelse Keistampers Combinatie, een samenwerkingsverband van lokale aannemers, haakte na de eerste ronde, af. Tijdens die eerste ronde zaten alle offertes voor de herinrichting van de Markt boven het budget van de gemeente Boxtel.

LAAGSTE BOD

In de tweede ronde bleek Rasenberg Infra het laagste bod te hebben uitgebracht: de Bredase wegenbouwer zat net boven een miljoen euro. Voor de complete herinrichting was in eerste instantie een bedrag beschikbaar van 850.000 euro exclusief btw, de gemeente Boxtel heeft in oktober 2017 het totale budget verhoogd met 600.000 euro.

START NA DE KERMIS

De komende maanden vinden de voorbereidingen plaats. Volgens de planning gaat maandag 27 augustus, de week na de Boxtelse kermis, de eerste schop in de grond. Als alles volgens plan verloopt, wordt de vernieuwde Markt vlak voor de kerstdagen opgeleverd.

AFBEELDING ONDER: Impressie door H+N+S Landschapsarchitecten hoe de Boxtelse Markt er na de herinrichting uit komt te zien.