PROGRESSIEF '96 VOERT GESPREKKEN

Nieuwe coalitie Haaren: kans op drie wethouders

CARRY DIRKX

Progressief '96, de winnaar van de verkiezingen in de gemeente Haaren, heeft deze week informatieve gesprekken gevoerd met de andere partijen, te weten CDA, VVD en Samenwerking '95. Om zo te onderzoeken met welke partijen een coalitie mogelijk en gewenst is.

Voorafgaand aan de gesprekkenronde zei Carine Blom, lijsttrekker van Progressief: ,,Alle opties liggen nog open. Na de gesprekken gaan we ons beraden op de volgende stappen." De volgende vragen werden aan de afzonderlijke partijen voorgelegd: welke coalitie heeft je voorkeur; wat heeft prioriteit de komende jaren en heb je een wethouderskandidaat. Het is een eerste informatieronde, zegt Blom. ,,Om te horen waar iedereen staat. Natuurlijk hebben we zelf een voorkeur, maar het is niet handig daar nu iets over te zeggen."

Meteen na de verkiezingsuitslag werd de mogelijkheid van een brede coalitie genoemd - van Samenwerking '95, CDA en Progressief - door verschillende politici. Die mogelijkheid wordt onderzocht, zegt Blom, maar alles ligt nog open. ,,We gaan in gesprek en nemen daarna vervolgstappen." Ze acht de kans groot dat er drie wethouders aantreden in Haaren; één meer dan gebruikelijk in de gemeente. ,,Want er is heel veel te doen de komende jaren, waaronder zorgen dat de opsplitsing soepel verloopt."


BENEFIETCONCERT TREKT VEEL PUBLIEK

Koor Innovation zingt 1.500 euro bij elkaar voor film

Vrouwenkoor Innovation uit Esch hield dinsdag een drukbezocht benefietconcert. Er werd liefst 1.500 euro ingezameld, wat ten goede komt aan de crowdfunding voor de documentaire The day Roland met Renee. De makers hebben het streefbedrag van 10.000 euro inmiddels ruimschoots behaald.

In de documentaire The day Roland met Renee staan de verhalen van de families van Roland Timmermans en Renee Kelder centraal. Beiden worstelden met een drugsverslaving. Roland, die opgroeide in Esch, overleed twee jaar geleden aan de gevolgen hiervan. Zijn moeder Desiree is al jaren lid van Innovation. Het bestuur van het koor besloot enkele weken geleden spontaan het concert uit de grond te stampen. In een overvol dorpshuis - er moesten klapstoelen bij gezet worden - konden de bezoekers luisteren naar een uitleg van de filmmakers, familieleden van Roland en de muziek van Innovation. En natuurlijk geld doneren.