Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

HARDLOOPWEDSTRIJD VOOR JONG EN OUD OP TWEEDE PAASDAG

Marvel maakt zich op voor Paasloop

Traditioneel staat op Tweede Paasdag de Paasloop van Marvel op het programma. Nadat eerder de Sparrenbosloop werd vernieuwd, heeft de vereniging er ook voor gekozen de Paasloop in een ander jasje te steken.

Het evenement is bedoeld voor zowel recreanten als wedstrijdlopers. Zo kunnen deelnemers dit jaar kiezen uit de afstanden 10,5, 5,7 of 3,2 kilometer. De organisatie heeft gekozen een nieuw parcours te introduceren. Voorheen concentreerde de Paasloop zich in de wijk Oost, nu maken deelnemers een uitstapje naar Gemonde. ,,Het is echt een mooi parcours", stelde Toon de Rouw, bedenker van de route, vorige week in deze krant. ,,Bovendien biedt deze route ook mogelijkheden voor de komende jaren. Zo zouden we in de toekomst een halve marathon kunnen toevoegen aan het lijstje met afstanden."

Hardlopers die kiezen voor 10,5 kilometer, start vanaf de accommodatie van Marvel in sportpark Den Wielakker en gaan via het tunneltje onder rijksweg A2 naar Gemonde om via de Hooibrug en het viaduct nabij Heult weer te finishen op de atletiekbaan. De overige afstanden bestaan ook uit één ronde. Deelnemers aan deze onderdelen keren eerder terug naar de eindstreep in Den Wielakker.

NA-INSCHRIJVEN

De start van de Paasloop is op maandag 2 april om 11.00 uur. Vooraf inschrijven is niet meer mogelijk. Mensen die mee willen doen en zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat op Tweede Paasdag tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in het clubhuis van Marvel. De kosten voor deelname aan de 3,2 kilometer bedragen 5 euro, terwijl hardlopers die voor de 5,7 of 10,5 kilometer kiezen respectievelijk zes en zeven euro kwijt zijn. Alle deelnemers ontvangen, na inlevering van het startnummer in het clubhuis na afloop, een drankje naar keuze. De eerste drie finishers aan de maximale afstand van 10,5 kilometer komen in aanmerking voor ereprijzen, zowel bij de mannen als vrouwen.

KIDSRUN

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt een speciale Kidsrun gehouden over een afstand van 1.200 meter. Ouders en begeleiders mogen meelopen. De Kidsrun start om 10.30 uur, de kosten bedragen één euro. Voor de jongens en meisjes die in de categorieën 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar op het podium eindigen, zijn prijzen beschikbaar. Middelbare scholieren (13 tot en met 15 jaar) kunnen zich inschrijven voor de 3,2 kilometer.

FOTO BOVEN: Tony de Groot (rechts) van atletiekvereniging Marvel eindigt regelmatig op het podium van de Paasloop. Twee jaar geleden won hij het evenement, vorig jaar werd hij tweede. Toen was de wedstrijd 15 kilometer lang. Nu heeft de organisatie gekozen voor een nieuw parcours en is de maximale afstand 10,5 kilometer. (Archieffoto: Albert Stolwijk).