Handbaljeugd boekt wisselende resultaten

Alleen de jeugdteams van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 kwamen afgelopen weekeinde in actie. Waar meisjesteam A1 een nederlaag leed tegen Elshout, sloten de ploegen DC1 en E1 hun duels in Boekel wel winnend af.

Op basis van eerdere wedstrijden wist de A-jeugd van HCB '92 dat ze in Elshout met een stevige pot te maken zou krijgen. De eerste drie goals waren dan ook voor de thuisploeg, waarna Liza van Rooij het eerste Boxtelse doelpunt maakte. Beide ploegen gingen rusten bij een tussenstand van 11-4.

De aandachtspunten voor de tweede helft waren duidelijk: de tegenstander feller verdedigen en de bal snel naar voren zien te krijgen. Het eerste doelpunt van de tweede helft werd gemaakt door Anouk Foolen, maar daarna kwam Elshout op stoom: 15-5. De tegenstander trok uiteindelijk met 21-10 aan het langste eind.

FEL

De C-jeugd van HCB '92 stond in Boxtel al na tien minuten op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Anouk Hermans, Tess Berkien, Jorien Strik en Jytte Brus. Habo '95 kwam vervolgens terug in de wedstrijd, terwijl de Boxtelse handbalsters hun kansen ook verzilverden. De ruststand was 6-10.

Na de thee maakte Habo '95 er nog een spannende wedstrijd van, maar door doelpunten van Samantha Peijnenburg, Tess Berkien, Jorien Strik en keepster Anouk Foolen won HCB '92 nipt met 14-15.

Winst was er ook voor de E1 van HCB '92. De ploeg won met ruime cijfers van Habo '95: 7-12.

Vrouwen

Een overzicht van het programma van Vrouwen Contact Boxtel in april.

10 tennistitels op

Een week lang vond bij de Boxtelse tennisvereniging De Merletten het open dubbeltoernooi voor 35-plussers plaats. Deelnemers kwamen uit in tien verschillende categorieën.

Een overzicht van de uitslagen staat hieronder.

HD8: 1. Ton v. Doorn/Leo Verberk; 2. Cees den Ouden/Mari Huijberts. GD7: 1. Willem-Jan v. IJsseldijk/Willeke v. IJsseldijk; 2. Jan de Beer/Tonny v. Uden. DD7: 1. Diana v. Boxtel/Marietje v.d. Heijden. 2. Ingrid v. Son/Iris Voets. HD7: 1. Piet v.d. Ven/Hugo v. Houtum; 2. Wilbert Dekkers/Tjeu v. Besouw. GD6: 1. Jeroen Maas/Christel v. Tooren; 2. Jan Staats/Birgitte Jansen. DD6: 1. Chantal v.d. Heuvel/Linda v. Oirschot; 2. Sjan v. Loon/Frauke Zink. HD6: 1. Steven Dikker/André Kalsbeek; 2. Joris Dankers/Wilfried Neggers. GD5: 1. Hans v.d. Aa/Marja Meulendijk; 2. Ramon Schellekens/Monica Gutierrez. DD5: 1. Cessy Paardekoper/Miranda v.d. Wouw; 2. Karin v.d. Velden/Monica Gutierrez. HD5: 1. Vincent Kuijten/Wilbere Mosink; 2. Mark v.d. Oetelaar/Rob v. Eert.

FOTO ONDER: De winnaars in de categorie HD8 tijdens het open dubbeltoernooi van LTV De Merletten. Van links naar rechts Cees den Ouden, Mari Huijberts, Ton van Doorn en Leo Verberk. (Foto: LTV De Merletten).