VIER MEIDEN LATEN MOOIE OEFENINGEN ZIEN

Turnsters Tabitta door naar halve finale eerste divisie

De turnsters van Tabitta uit Boxtel kwamen zondag in Middelburg in actie tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd in de eerste divisie. Er waren plekken te verdienen voor de halve finale op 21 april.

Bij de junioren kwamen Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde in actie. Yuna herpakte zich nog goed ondanks twee vallen op balk en Donna turnde weer een volledige wedstrijd mee na een aantal tegenslagen dit jaar. Lieve had een erg sterke dag, turnde mooie oefeningen op de toestellen en dit resulteerde uiteindelijk ook in een knappe tweede plaats. Alle drie meiden plaatsten zich dit weekend voor de halve finale in Alkmaar.

VERBETERING

In de laatste wedstrijd op zondag kwam Eva Roos in actie, ze opende de wedstrijd met een hele mooie sprong en behaalde hiervoor een 13.000. Ze pakte goed door op brug en vloer met mooie punten, maar op balk kreeg Eva puntenaftrek door een val waardoor ze net naast het podium eindigde. Toch wist de jonge turnster haar puntentotaal te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met een knappe vierde plaats heeft ook Eva zich weten te plaatsen voor de halve finale in Alkmaar.

FOTO BOVEN: Lieve van der Zijde behaalde zondag in Middelburg de tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd en een plek in de halve finale. (Foto: Tabitta).

Driebandentoernooi

In café De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel start vanavond, donderdag 29 maart om 18.00 uur het Driebanden Paastoernooi. Morgen, vrijdag 30 maart beginnen de wedstrijden om 17.00 uur, zaterdag 31 maart en Eerste Paasdag 1 april om 12.00 uur en Tweede Paasdag 2 april om 13.00 uur. De prijsuitreiking is op de slotdag om 18.00 uur.