MANNEN WINNEN WEER EEN THUISWEDSTRIJD

Vervelend verlies voor hockeyvrouwen MEP

De hockeysters van MEP verloren zondag onverwacht met 1-2 van Oss. Dat verlies kwam hard aan en wierpen de Boxtelse vrouwen terug naar plaats drie op de ranglijst. De ploeg voelt nu de hete adem van Oss in de nek en kan zich geen verliespunten meer permitteren. De mannen wonnen, na hun zwakke thuisduels tegen Weert en Oss, eindelijk weer op Boxtelse bodem. In de derby tegen het Schijndelse Hopbel trok MEP aan het langste eind 4-2.

De mannen van MEP leken zondag opnieuw in de val te lopen van de afgelopen weken. Al vrij snel kwamen de gasten uit Schijndel op voorsprong en dan gaan bij de Boxtelse hockeyers traditiegetrouw de kopjes omlaag. Maar het liep nu anders. MEP reageerde getergd en Guus van Gardingen trok met een bekeken schot de zaak weer recht. Kort daarna benutte Bram Langenhuijsen een sublieme pass van Thijs Langenhof: 2-1. De strijd ging gelijk op en een veerkrachtig Hopbel kwam door een strafcorner langszij. Dat was voor Pieter Langenhuijsen het sein er een schepje bovenop te doen. Met een weergaloze actie bracht hij MEP vlak voor rust opnieuw op voorsprong.

In de tweede helft scoorde Langenhuijsen vrij snel zijn tweede doelpunt van de middag en met de 4-2 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. MEP was de bovenliggende partij, maar zag geen kans de voorsprong uit te bouwen. Deze zege komt voor de mannen als geroepen. Een positief resultaat was broodnodig. De ploeg lijkt met het terughalen van enkele routiniers meer balans en rust in het veld te hebben gevonden. Het team van Verzijden gaat voor de play-offs en speelt nu alleen nog maar finales.

Vrijdag 30 maart is de inhaalwedstrijd tegen het sterke Helmond. Dan weten de Boxtelaren echt waar ze staan. De afslag is om 20.30 uur in sportpark Molenwijk.

VOORTVARENDE VROUWEN

Onder prachtige weersomstandigheden begonnen de hockeysters van MEP voortvarend aan hun belangrijke thuiswedstrijd tegen Oss. Bij winst immers was een belangrijke kloof geslagen met de nummer vier. Al in de eerste minuut duwde Guusje Peijnenburg de bal achter de Osse doelvrouw: 1-0. Direct daarop volgde nog een levensgrote kans, maar die werd gemist. Daarna was het Oss wat de klok sloeg. De gastvrouwen namen het initiatief over en aanval op aanval op het MEP-doel volgde. Doelvrouw Amber Kools zag verschillende keren twee Osse aanvalsters voor haar opduiken. Kools hield stand, maar vlak voor rust was er geen houden meer aan en sloegen de Osse hockeysters met twee goals terug 1-2.

In de tweede helft was MEP op achtervolgen aangewezen en dat ligt de Boxtelse ploeg niet. Kansjes kwamen er wel, maar ook voor Oss. De gasten trokken verdiend de overwinning over de streep en brengen daarmee MEP in een lastig parket. Verliespunten in de laatste competitiefase zijn dodelijk. In de inhaalwedstrijd tegen Goirle, die gisteravond is gespeeld, wisten de Boxtelse vrouwen de kloof met Oss te herstellen. MEP won met 2-1 en staat hierdoor weer wat steviger op de derde plek.

Eindhoven        15-39        Goirle        15-23
Hopbel        14-33        HOD        14-21
MEP        14-31        HCAS        14-14
OSS        15-29        Oedenrode        15-13
Warande        15-28        Boxmeer        14-4
Venlo        15-25        Civicum        16-4