Afbeelding
Foto: Rob Fritsen

'VRUGER WAAR ALLES BITTER' OP DE PLANKEN IN LIEMPDE

Brabants theater in De Serenade

Theatertrio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders treedt zaterdag 21 april op in De Serenade in Liempde met de voorstelling 'Vruger waar alles bitter'.

De drie mannen uit Someren en Asten treden veelvuldig op in de regio Peelland, steeds voor een volle zaal. Weliswaar in de intieme theaters, maar daar voelen Maas, Van Gorp en Snijders zich dan ook thuis.

Het drietal was in de Peel veelvuldig te zien dankzij de voorstelling Mistero, Brabantse Volksopera. Ook in De Serenade zal het provinciale centraal staan. Vruger waar alles bitter brengt namelijk 'Brabants literair entertainment' op de planken. Het wordt een mix van verhalen, liederen en poëzie. Met humor, maar sommige teksten schuren of zijn juist confronterend.

Brabantse proza

In tegenstelling tot Mistero is deze voorstelling geen grootschalige productie met rebelse volksmuziek. Wel is er aandacht voor de verfijnde Brabantse proza in een 'bescheiden setting'. ,,De verhalen van Maas zijn beeldend, de liederen van Van Gorp poëtisch en de gedichten van Snijders ondeugend", vertelt een woordvoerder van De Serenade.

Vruger waar alles bitter is het tweede theateroptreden dat plaatsvindt in de multifunctionele accommodatie in Liempde. Vorige maand werd in De Serenade een toneelomlijsting geplaatst zodat er ook theatergezelschappen kunnen optreden.

KAARTJES

Vruger waar alles bitter begint 21 april om 20.15 uur in De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Een kaartje kost 12,50 euro inclusief een consumptie. Bestellen kan onder vermelding van naam, adres en het aantal kaarten kan via e-mail: info@deserenade.nl of door te bellen naar telefoonnummer 06-53 25 36 16. Een briefje met deze gegevens achterlaten in de brievenbus van Kerkstraat 16 is ook mogelijk.

FOTO BOVEN: V.l.n.r. Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders tijdens hun voorstelling Vruger waar alles bitter. Op zaterdag 21 april treedt het trio op in De Serenade in Liempde. (Foto: Rob Fritsen).