VOLLEYBALVROUWEN KIJKEN STIEKEM AL NAAR PLEK DRIE

Blox versterkt positie door winst

Het vrouwenteam van Blox was zaterdag te gast bij Vedo '70 in het Zuid-Hollandse Hoornaar. Daar wisten de volleybalsters de wedstrijd winnend naar zich toe te trekken. Slechts één set werd verloren. Daarmee kan de vierde plaats de Boxtelse club niet meer ontgaan. De hoop is dat de nummer drie nog punten verspeelt waardoor Blox naar die positie kan stijgen.

De Bloxvrouwen kenden een bliksemstart door een goede passing, dito spelverdeling en mooie aanvallen, dit alles door een prima beweging over het gehele veld. Janne Ariens, de spelverdeelster, overzag en overwon. Haar set-ups gingen over het hele veld en stelden Carmen Steenbakkers en Maud van de Loo in staat om aan te vallen, waarbij laatstgenoemde al snel het gat achter in het veld had gevonden. Hanna van Esch en Maud Herberigs sloegen de ballen hard naar de grond en ook Susan van de Wouw was gevaarlijk en haalde verdedigend een plus. De set was snel klaar met een winst van 25-10.

De tweede set gaf een heel ander beeld. De beweging was uit het spel en er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt in de verdediging en aanval. Deze set was ook snel klaar maar dan met een verlies van 11-25.

EXPLOSIEF

Ondanks de gelijke setstand was het verschil in klasse tussen beide teams, zoals deze zich ook weerspiegelt op de ranglijst, duidelijk zichtbaar. De Boxtelse ploeg was het zichzelf, het meegereisde publiek én coach Luc Kivit verplicht om in de derde set orde op zaken te stellen. Het begin van die set verliep nog wat stroef, maar daarna liepen de dames goed uit via mooie servicereeksen van Ariens en Hannah Verhagen, enkele explosieve aanvallen van Van Esch en Verhagen en sterk spel van Steenbakkers en Iris Kleine op midden. De set werd binnengehaald met 25-17.

PRETENTIES

De vierde set was een kopie van de eerste. Steenbakkers verzorgde in haar eentje nog een mooie rally met een prachtige aanval die prima werd verdedigd, waarna ze met een goed blok een einde maakte aan de pretenties van de aanval van Vedo.

Met deze winst staan de Boxtelse volleybalvrouwen stevig op plek vier van de ranglijst. Zaterdag 7 april speelt Blox om 12.30 uur de volgende competitiewedstrijd, thuis in sporthal De Braken.

DUCKS KAMPIOENSCHAP IS VAN DE BAAN

Elephants overloopt rugbyers Ducks

De rugbyers van Ducks Brabarians moesten tegen The Elephants hun meerdere erkennen. Vooraf had het Boxtelse team nog het idee dat er wat te halen viel tegen het studententeam in Eindhoven, maar al snel bleek dit niet haalbaar.

Op de meeste onderdelen van het spel waren de studenten beter, maar vooral hun fitheid en snelheid maakten het verschil in de wedstrijd tegen Ducks. Bij de voorwaartsen bleef het spel nog goed in balans, door de routine en kracht kon Ducks in de scrum en line-out nog goed tegenspel bieden. Echter in het losse werk en de lijn was de beter ingespeelde Elephants de Boxtelse rugbyers de baas. Het gevolg was dat Ducks met een 59-0 nederlaag werd weggespeeld. Eventuele kampioenaspiraties kon Barbarians hiermee definitief aan de kant zetten. De ploeg staat solide op de derde plaats, maar de titelstrijd gaat nu tussen REL Etten-Leur en Elephants.

Komend weekend is er alleen een programma voor de jeugd.