ELI KAN GEEN POTTEN BREKEN TEGEN MUNSELPLOEG

RKSV Boxtel pakt een verdiende zege

Wederom wist RKSV Boxtel een wedstrijd te winnen. Na de puike zege tegen hoogvlieger EMK uit Nuenen van twee weken geleden, werd zondag ELI met 1-0 aan de kant gezet. Pas laat in de wedstrijd scoorde Daniel Mensah het enige doelpunt.

Boxtel kwam sterker uit de startblokken dan het lager geklasseerde ELI. Tot kansen leidde dat in het eerste kwartier echter niet. De thuisploeg beleefde zelfs nog een hachelijk moment toen Gerben van Boxtel een bal te zacht terug speelde op keeper Tommie Verhagen, die gelukkig het overzicht behield en erger wist te voorkomen.

De Munselploeg bleef gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon simpelweg geen gaatje in de verdediging vinden van de tegenstander. In de laatste periode voor rust kregen de Boxtelaren meer kansen, maar de Lieshoutse voetballers kwamen er af en toe ook gevaarlijk uit.

CURIEUS

In de 41e minuut was er nog een curieus moment. Ramon de Laat stond een paar meter buitenspel, maar mocht vanuit die positie gewoon doorgaan van de scheidsrechter. Enigszins verrast door deze beslissing schatte hij de kans niet naar waarde in en schoot recht in de handen van de keeper. Verder was het een kleurloze eerste helft. In de tweede helft ging RKSV Boxtel weer op zoek naar de openings-

LSV verliest van nummer laatst

Door de afwezigheid van veel spelers was het voor de staf van LSV een puzzel om met voldoende mensen af te reizen naar Moerdijk. Tegen rode-lantaarndrager TPO werd het uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten: het werd 4-1.

LSV was voor de pauze de betere, maar had geen antwoord op het 'Engelse voetbal' van TPO. Elke bal werd hard naar voren geschoten en de kleine verdedigers van LSV waren kansloos tegen de boomlange spitsen van TPO. In de 80e minuut maakte Rowi van den Besselaar nog de aansluitingstreffer, maar TPO liep vervolgens uit naar een ruime zege.

LBC JO19-1 - Best Vooruit 4        1-2

treffer. Maar op een paar corners na, werd de ploeg niet gevaarlijk. ELI zette daar slechts een vrije trap op een gevaarlijke positie tegenover, maar daar kwam geen doelpunt uit.

OVER DE AS

Het spel kabbelde voort totdat Robin van de Laak ongeveer een kwartier voor het einde een kans kreeg. Op snelheid trok hij over de as van het veld en drong door tot in het Lieshoutse strafschopgebied. Van de Laak werd echter gevloerd. Toeschouwers en teams dachten aan een pingel, maar de scheids interpreteerde het als een schwalbe: Van de Laak droop met geel weer af.

Vlak daarna werd Van de Laak gewisseld en dat bleek een gouden zet. Daniel Mensah kwam erin en stond amper drie minuten in het veld toen hij de beslissende treffer maakte. De eerste inzet van Mensah trof nog geen doel, maar in tweede instantie wist hij de bal over de doellijn te werken. ELI protesteerde omdat haar keeper gehinderd werd, maar dat wuifde de arbiter weg.

SLORDIG

Boxtel kreeg nog een paar keer de kans om de score op te schroeven, maar ging hier slordig mee om. Desalniettemin kwam de zege niet meer in gevaar en won de Munselploeg verdiend.

Zondag 1 april speelt Boxtel in Tilburg tegen de huidige koploper Wodan. Aftrap: 14.30 uur.

OJC JO13-12 - Boxtel JO13-3        vertr 10.30

FOTO ONDER: Daniel Mensah (rechts) van RKSV Boxtel beslist de wedstrijd tegen Eli nadat hij zijn tweede poging tot doelpunt promoveerde. (Foto: Hans Verberk).