Bart de Win, Arianne Knegt en Harry Hendriks treden zaterdag 7 april op in Podium Boxtel onder de naam Tip Jar, letterlijk: fooienpot. (Foto: Peter de Koning).
Bart de Win, Arianne Knegt en Harry Hendriks treden zaterdag 7 april op in Podium Boxtel onder de naam Tip Jar, letterlijk: fooienpot. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HARRY HENDRIKS SPEELT MEE IN MUZIKALE 'FOOIENPOT'

Tip Jar brengt Americana naar Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Tip Jar is de muziekformatie die bestaat Bart de Win en Arianne Knegt. De zelfgeschreven nummers van het koppel laten zich het beste omschrijven als muziek in de stijl Americana, met daarbij een scheut country en een snufje jazz. Zaterdag 7 april treedt de groep op in Podium Boxtel, samen met Tonnie Ector én Boxtelaar Harry Hendriks.

Tip Jar, de Engelse benaming voor fooienpot, heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. De Win begon namelijk als solist en bracht enkele platen uit. ,,Arianne zong vaak mee op mijn nummers en toen we een aantal duetten opnamen, werden deze goed ontvangen op de radio", aldus De Win. ,,Johan Derksen bijvoorbeeld draait onze nummers regelmatig in zijn programma op Radio Rijnmond." De Knegt werd vanaf dat moment een vaste waarde op de platen van De Win.

De band kan met een bezetting van twee personen een mooi akoestisch programma brengen. ,,Maar we spelen het liefst met Harry," vertelt De Win, die toetsenist, gitarist en zanger is. ,,Onze

Boxtel

Henk Schiffmacher

De Nederlandse 'tattoo-artiest' Henk Schiffmacher toert momenteel langs de theaters om zijn levensverhaal met het publiek te delen. Hij neemt het publiek mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Morgen, vrijdag 30 maart, staat de wereldreiziger, avonturier én rasverteller in Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling gaat om 20.15 uur van start. Kaarten à 22,50 euro zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij de vaste verkooppunten in Boxtel: Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.

maximale bezetting bestaat uit zes muzikanten, met uitzondering van Arianne, allemaal voormalig Vaste Mannen." Hiermee wordt de voormalig begeleidingsband van troubadour Gerard van Maasakkers bedoeld. ,,In Podium Boxtel speelt Harry gelukkig mee, evenals Tonnie Ector, op contrabas", aldus De Win.

GREEN HALL

Tip Jar heeft inmiddels drie albums uitgebracht – in 2013, 2015 en de laatste in september 2017 - die grotendeels zijn opgenomen in Texas. De Win: ,,We hebben daar een aantal vrienden en de muziekstijl die wij spelen, is in die contreien erg populair." De Knegt: ,,Door ons netwerk treden we op de meest bijzondere plekken op. Zo hebben we gespeeld in de Green Hall, dat je kunt vergelijken met poptempel Paradiso in Amsterdam."

Boxtelaar Hendriks is begeleider van meer singer-songwriters en bands, zowel op het podium als in de studio. Voor de muzikant is Podium Boxtel geen onbekende plek; hij trad er regelmatig op, onder meer met een ode aan John Mayer. Een tweede werkveld voor Hendriks is het onderwijs. Zo biedt hij workshops en gastlessen aan. Hij speelt ook mee op de drie uitgebrachte albums van Tip Jar. ,,Het leuke is dat ik nog nooit in Texas ben geweest. Bart en Arianne sturen de muziek online naar me toe en ik bedenk er een partij bij die ik weer terugstuur", lacht hij. ,,Plannen voor een volgende plaat zijn er al en ja, ik ga dan wél graag mee naar Texas."

LOVE AND LIFE

Maar eerst treedt de band nog een aantal maal op. ,,Het is een cadeautje om de tijd te hebben creatief te zijn en onze nummers te spelen voor anderen", vertelt De Win. ,,We gaan het publiek in Podium Boxtel een mooi programma voorschotelen. Met liedjes over 'love and life'. Liedjes met een boodschap, die deels autobiografisch zijn en mensen raken."

Tip Jar treedt zaterdag 7 april om 20.15 uur op in Podium Boxtel. Er zijn nog enkele kaarten à 15 euro – inclusief pauzedrankje - te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Telefonisch reserveren kan via 06-41 36 25 69.