Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NIEUWKOMER KAJ BEHAALT ZILVER

Taekwondoka's in de prijzen op de Royal Dutch Open

Leden van Taekwondo School Dekker reisden zaterdag af naar de Royal Dutch Open, een toernooi in Alphen aan den Rijn waar meer dan 250 deelnemers uit landen zoals Spanje, Duitsland, Engeland, België en Nederland streden om de titels. Ook de Boxtelse taekwondoka's vielen in de prijzen op de onderdelen 'sparren' en 'tulls'.

Linda Beekmans en Tilia Marouche stonden tijdens het toernooi hun 'mannetje' en behaalden beiden een eerste plaats. Ook nieuwkomer Kaj van de Meulengraaf kwam op het podium. Het leek alsof hij al jaren op het onderdeel sparren uitkwam en werd tweede. Een tweede plaats was er ook voor Corné Beekmans.

Amy Bressers legde beslag te leggen op de tweede plaats bij het onderdeel tulls, terwijl Lucas Punt derde werd bij het sparren behaalde. Ralph Dikmans, Tini Mitro, Kayleigh Belemans kwamen als scheidsrechters in actie, terwijl Kevin van Weert, Aäron Dekker en Ad Dekker de leden van Taekwondo School Dekker begeleidden.

UITSLAGEN

Sparren: 1. Linda Beekmans; 1. Tilila Mairouche; 2. Corné Beekmans; 2. Kaj van de Meulengraaf; 3. Lucas Punt. Tulls: 2. Amy Bressers.

FOTO'S BOVEN: Taekwondo School Dekker reisde met zeven leden af naar Alphen aan den Rijn. Zes deelnemers vielen in de prijzen, onder wie Kaj van de Meulengraaf (rechts op kleine foto). (Foto's: Ad Dekker).


15 LEDEN ACTIEF OP VEGHELS TOERNOOI

Zes podiumplekken voor Judo Club Liempde

Zes gouden medailles, vijf zilveren plakken en drie bronzen onderscheidingen. Dat is de opbrengst van het toernooi in Veghel waaraan leden van Judo Club Liempde zondag deelnamen. Het evenement werd georganiseerd door budosportvereniging De Wa Kwai uit Veghel.

In meerdere poules werd gestreden om een plaats op het hoogste podium. Coaches Joost van der Linden en Ingrid Beekmans van Judo Club Liempde lieten na afloop weten zeer tevreden te zijn over de inzet van hun pupillen. Tot het einde werd gestreden om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Joris Said deed voor de eerste keer mee aan een beginnerstoernooi en wist hier een partij te winnen.

Voor Lukas Said en Bram van Oorschot was het de tweede keer dat ze deelnamen aan een judo-evenement. Lukas ging bij al zijn partijen vol in de aanval, wat hem driemaal winst met ippon opleverde. Bram mocht tweemaal tegen dezelfde tegenstander judoën. Waar hij in zijn eerste partij nog verrast werd, was dat in het tweede duel wel anders.

Alle uitslagen:

Eerste plaats: Nelson Tops; Desmond Tops; Mitch Brusselaars; Mika v. Weert; Ivar van Weert; Lukas Said. Tweede plaats: Bram v. Oorschot; Pim de Wit; Cas de Wit; Annabel Omvlee; Annabel Loman. Derde plaats: Joris Said; Juan Schuurmans; Mees Koster. Vierde plaats: Gijs de Wit.


Antieke motoren groeten de lente

Motorgeronk en benzinedampen vulden zondagochtend respectievelijk oren en neuzen van mensen op het terras van café Het Groene Woud. De Boxtelse Oude Motoren Club (BOMC) hield de eerste toertocht van het nieuwe seizoen en gaf zo zijn eigen startsein voor de lente.

Een reeks fraai gerestaureerde motoren uit de jaren '50, '60 en ; 70 stond zondagochtend te blinken in de lentezon, op het parkeerterrein tegenover het bekende café in de Liempdse buurtschap Kasteren. Joggers en wielrenners hielden even halt om de machines van dichtbij te bewonderen en staken hun duim omhoog richting de BOMC-leden die op het terras nog snel even een kop verse koffie tankten.

BSA, BMW, Honda, Moto Guzzi. Zoemende viercilinders, bonkende eenpitters. Een ferme trap op de kickstarter bracht de machines tot leven. Met een soepele stuurbeweging en in een rustig tempo rolden de eerste kilometers van het nieuwe seizoen onder de dikke banden door. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding