De voetballers van DVG leden zondag een zure nederlaag tegen Hapert: 2-3. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

Zuur verlies voor DVG: Hapert profiteert van fouten

De thuiswedstrijd die DVG zondag tegen Hapert speelde, eindigde in een zuur verlies voor de Liempdenaren. Een gelijkspel zou rechtvaardiger zijn geweest, maar vanwege persoonlijke fouten bij de thuisclub trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind met 2-3.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wilco Voets een goede mogelijkheid om de score te openen. Een verdediger van Hapert gleed uit, maar de voorzet van Voets kon door de keeper makkelijk onschadelijk worden gemaakt. Hapert antwoordde met een schot, maar DVG-goalie Sten Traa stond in de weg.

Over en weer waren kansen en mogelijkheden. In de achttiende minuut liet DVG een serie goede aanvallen zien. Dat resulteerde in discutabele overtredingen van Hapert, maar de scheidsrechter zag geen reden om strafschoppen toe te kennen. In de 27e minuut kwamen de bezoekers op

JO9-3: ODC - Essche Boys        08.45

voorsprong. Een ingooi werd door Hapert voor het doel gegooid en belandde in de goal. Lang kon Hapert niet genieten van deze voorsprong. Een min of meer mislukt schot van DVG'er Bart de Windt werd een assist op Luuk van de Ven. Hij was attent mee gelopen en kon het schot de juiste richting geven: 1-1. Kort voor de rust werd net buiten het Liempdse strafschopgebied een overtreding gemaakt. De vrije trap leek onschuldig maar door de stuit kon Traa een doelpunt toch niet voorkomen: 1-2.

OPLUCHTING

Na tien minuten in de tweede helft werd een hoekschop van Voets, snoeihard ingekopt door de volledig vrijstaande De Windt: 2-2. Nadien ontspon zich een gevecht om de winstpunten zonder uitgespeelde kansen. In de 68e minuut werd een moeilijke terugspeelbal op de Liemdpse keeper meteen onder controle gebracht. Mogelijk was er over deze actie wat opluchting, waardoor vervolgens werd te lang getreuzeld werd om uit te verdedigen. De bal werd geblokt door de aanvaller van Hapert en deze kreeg net een goed effect mee om in het doel te belanden: 2-3.

In de resterende tijd probeerde DVG opnieuw op gelijke hoogte te komen zonder echt grote kansen. Ook de ingebrachte versterkingen deden hun uiterste best om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar het kwam niet zover. Veel tijd om te treuren heeft DVG niet. Hedenavond, donderdag 29 maart, staat om 19.30 uur de moeilijke uitwedstrijd tegen Spoordonkse Boys op het programma.

FOTO BOVEN: De voetballers van DVG leden zondag een zure nederlaag tegen Hapert: 2-3. (Foto: Toon van Ruremonde).

DVG 1 - Hapert 1        2-3

DVG 2 - HVCH 4        10-1

Rhode 4 - DVG 3        2-1

Avesteyn 4 - DVG 4        0-4

DVG 5 - Rhode 5        1-5

Gemert 7 - DVG 6        3-0

Rhode 7 - DVG 7        7-1

DVG 8 - Sparta '25 9        1-7