Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DUCKS OPENT SEIZOEN OP 8 APRIL MET FIRST PITCH

Honkbalderby eindigt in een nederlaag

Zowel de honkballers als softbalsters van Ducks kwamen zondag uit tegen buurclub Starlights uit Schijndel. Waar de mannenploeg een nederlaag leed (4-11), trok het softbalteam met 5-8 wél aan het langste eind. Na verschillende oefenduels in het paasweekend gaat in de week daarna de competitie weer van start voor de ploegen van Ducks. Zondag 8 april wordt het seizoen geopend met de traditionele first pitch.

Over twee weken hervatten de honkballers van Ducks de competitie. Hun eerste duel is tegen Starlights uit Schijndel, dus de oefenderby was een goed moment om te kijken hoe het ervoor staat. Startend werper Wijnand Schriemer begon ijzersterk en wist om een honkslag heen te pitchen. Ducks kwam redelijk uit de startblokken. Max Denteneer en Jan van der Wielen sloegen honkslagen, maar de ploeg wist de kansen niet te verzilveren.

In de tweede inning kreeg Schriemer het wat lastiger en moest hij vier punten incasseren, waaronder een homerun. De slagploeg uit Boxtel had hierop geen antwoord. Jeroen van Nes loste Schriemer af en overtuigde: met hulp van zijn veld liet hij niemand toe op de honken. Toch brak Ducks nog steeds niet door aan slag, waardoor de score onveranderd bleef.

In de vierde inning werd Van Nes een aantal keer goed geraakt en incasseerde hij drie punten, wat de stand op 0-7 bracht. In de periode daarna kreeg Ducks nogmaals twee punten tegen.

Ducks gaf vervolgens weerwoord en mede door honkslagen van Yannick Brechenmacher en Schriemer kwamen er twee punten binnen. In de zesde inning incasseerde Van Nes nogmaals een puntje en pakte Ducks er zelf een terug: 3-10.

Aflossend werper Brechenmacher wist om twee honkslagen heen te pitchen en zette de slagploeg van Schijndel opzij. Schriemer scoorde op een wilde worp in de gelijkmakende slagbeurt van de inning. Brechenmacher hield vervolgens stand in de achtste inning en incasseerde wederom geen punten. De eindstand kwam uiteindelijk op 4-11, met nog voldoende aandachtspunten voor de ploeg van Rik de Rooij waar de komende dagen aan gewerkt zal worden.

Zondag 1 april, Eerste Paasdag, treden de Boxtelaren aan tegen Gryphons uit Rosmalen, de laatste oefenwedstrijd voordat het seizoen begint.

TEGENGAS

De softbalsters van Ducks kwamen ook uit tegen het Schijndelse Starlights. De teams kennen elkaar al jaren en zijn aan elkaar gewaagd. Dat bleek zondag opnieuw. In de eerste twee innings kwam Ducks door sterk veldwerk van Starlights niet tot scoren. De tegenstander pakte wel twee punten.

Pas in de derde inning gaf Ducks aan slag wat tegengas. Janne de Haan was niet alleen in het veld maar ook aan slag op dreef. Zo werd het eerste puntje gescoord door haar drie honkslag, die daarna binnengeslagen werd door Nikki van Nes. Daarna wist de ploeg nog drie punten te scoren, terwijl Starlights in de gelijkmakende inning slechts een punt pakte: 3-4.

De druk werd opgevoerd door de Boxtelse softbalsters. In de vierde inning sloegen Van Nes en Inge van Geel een drie-honkslag waarna zij ook wisten te scoren. Starlights daarentegen kwam niet tot punten. In de vijfde inning kreeg de Schijndelse ploeg echter meer grip op pitcher Van Geel en kwam de tussenstand op 5-6. Mede door een verre vier honkslag van Evelien Gerrits kon Ducks laten zien wie er dit keer het sterkst was. In de zevende en laatste inning werden nog snel twee punten gescoord.

Honk- en softballiefhebbers zijn zondag 8 april tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in sportpark Den Wielakker. Die dag worden diverse wedstrijden gespeeld. Om 11.00 uur komt de tweede mannenhonkbalploeg in actie tegen tegen Hazenkamp uit Nijmegen.

De officiële first pitch om het seizoen te openen, is voorafgaand aan het duel tussen JRC Ducks heren 1 en buurclub Starlights uit Schijndel. Wie de eer krijgt de bal te gooien, wordt die dag om 14.45 uur bekend. Toegang is gratis.

Uitslagen zaterdag 24 maart

Pup. hb: Starlights - Ducks        1-10

Jun. sb: Ducks - Blue Birds        12-10

Jun. sb: Ducks - Blue Birds        11-10

Jun. hb: Ducks - Kickers        7-15

Uitslagen zondag 25 maart

Ducks 2 - Starlights        8-8

Programma zaterdag 31 maart

Beeball majors: Ducks - Gryphons        11.00

Asp. sb: Stags - Ducks        10.30

Pup. hb: Ducks - Roef!        11.00

Jun. hb: Ducks - Stags        13.00

Programma zondag 1 april

Vrouwen: Brabant Cup Rosmalen

Ducks 1 - Gryphons        15.00

Ducks 2 - Nuenen        11.00

FOTO BOVEN: Ducks-werper Wijnand Schriemer gooide de bal naar Yannick Brechenmacher. (Foto: Hans Verberk).