Workshop 'Verhalen met lef'

ContourdeTwern organiseert op vrijdag 6 april 'Verhalen met Lef'. Met deze workshop wil de welzijnsorganisatie vrijwilligers en mantelzorgers bewust maken van vooroordelen.

Vijf mensen delen hun verhaal met de deelnemers: over drugs- of gokverslaving, schuldenproblemen, ervaringen als transgender of leven met spierdystrofie. Vervolgens is het aan de toehoorders om te onderzoeken hoe 'open-minded' ze zijn, tegen welke blokkades ze aanlopen en hoe ze hier mee omgaan.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de middagworkshop van 14.00 tot 16.15 uur of voor het avonddeel van 19.00 tot 21.15 uur in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Opgeven kan via e-mailadres academieboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer (0411) 65 58 99.


Theater over geldzaken

Ruim 180 vmbo-3-leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) in Boxtel leren op donderdag 5 april hoe zij om kunnen gaan met hun geld. Ze krijgen op initiatief van de lokale Rabobank een speciale theatervoorstelling voorgeschoteld: Cashflow. Het stuk wordt driemaal opgevoerd in de Tijberzaal van BHC: om 09.15, 11.45 en 13.45 uur.