Jack Hermans (midden) en Rien van Laarhoven nemen de cheque aan van Marusjka Lestrade. (Foto: Gem. Boxtel).
Jack Hermans (midden) en Rien van Laarhoven nemen de cheque aan van Marusjka Lestrade. (Foto: Gem. Boxtel). Foto: Gemeente Boxtel

IMPULS VOOR HARTVEILIGE GEMEENTE

Tien mille voor onderhoud aan het Boxtels AED-netwerk

Heartsafe Boxtel ontving maandagmiddag van het gemeentebestuur een cheque van 10.000 euro. Dit geld is bestemd voor het onderhoud aan het AED-netwerk. Bestuursleden Jack Hermans en Rien van Laarhoven namen blij verrast het geldbedrag in ontvangst van wethouder Marusjka Lestrade.

Al jaren krijgt Heartsafe Boxtel subsidie van de gemeente om te zorgen voor een veilig AED-netwerk. Volgens wethouder Lestrade is de cheque een extra financiële impuls voor het werk van Heartsafe: ,,Om als Boxtel een 'hartveilige' gemeente te blijven, is onderhoud van de AED's belangrijk. Daar dragen wij als gemeente graag aan bij."


Rommelmarkt

In gemeenschapshuis De Rots vindt zaterdag 7 april van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehandsmarkt plaats. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Mensen kunnen een tafel à 4 euro huren via tel.: 06-22 77 17 72 of (0411) 60 10 36 of door een e-mail te sturen naar: kuijlen_wim@hotmail.com. De toegang is gratis.

HULP VERLENEN

In Boxtel zijn ongeveer vijfendertig reanimatie-apparaten ( beschikbaar, waarvan ruim dertig afkomstig van Heartsafe. Voor iedere AED (Automatische Externe Defibrillator) is er een contactpersoon, maar kunnen meer mensen worden opgeroepen om met het apparaat hulp te verlenen.

Een aantal AED's is aan vervanging toe; hierbij komen de extra middelen die Heartsafe heeft ontvangen goed van pas.