Markt brengt diverse culturen bij elkaar

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt zondag 14 april een cultuurmarkt in Sint-Ursula. Bezoekers leren deze middag meer over de verschillende culturen van statushouders en/of vluchtelingen die in verschillende wijken van Boxtel wonen.

Van 13.45 tot 17.30 uur zijn er in het gebouw aan de Baroniestraat in Boxtel diverse activiteiten. Bij aankomst vertelt een vluchteling zijn verhaal over de tocht naar Europa. Daarnaast is een aantal workshops te volgen. Zo kunnen bezoekers erachter komen hoe het is om te vluchten, wat er gebeurt als een vluchteling in Nederland komt, leren zij over de Hollandse normen en waarden en vertellen twee gevluchte broers over wat ze achter hebben gelaten in hun thuisland en wat ze weer opgebouwd hebben. Iedereen mag zich aanmelden voor maximaal twee workshops.

BIJ ELKAAR

Aan het eind van de dag en tussen de workshops door is er tijd en ruimte om alles na te bespreken en ervaringen te delen met een hapje of drankje uit verschillende culturen. De bedoeling van de cultuurmarkt is om bewoners met verschillende etnische achtergronden in Boxtel bij elkaar te brengen.

Aanmelden voor deze gratis te bezoeken middag en voor de workshops is mogelijk via e-mailadres cultuurmarkt@outlook.com.

Examens

Nicky Driedonks, oud-leerling van het Jacob-Roelandslyceum, is gisteren, woensdag 28 maart gepromoveerd op een onderzoek naar thermotolerante tomatenrassen. Driedonks studeerde biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar promotieonderzoek op de afdeling Moleculaire Plantenfysiologie gaf zij tevens gastcolleges aan universiteit, maar ook aan Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en aan Boxtelse vwo-leerlingen. Ze nam bovendien deel aan de ELLS Summer School in Wenen. Daarnaast presenteerde Driedonks haar werk op verschillende congressen, onder meer in Californië. Komende week start ze samen met haar vriend Luuk aan een fietstocht van Shanghai naar Samarkand in Oezbekistan.