Afbeelding
Foto:

CONCERT VAN BOBBY NICHOLSON OP 9 MEI

De Kerk krijgt bezoek van Schotse muzikant

LINDA VAN DE WIEL

,,Pure folkmuziek met pro-Schotse teksten." Zo omschrijft Wim Kuipers de nummers van singer-songwriter Bobby Nicholson. Kuipers was tijdens een bezoek aan Edinburgh dusdanig onder de indruk van de muzikale klanken van de Schot dat hij besloot de muzikant naar Boxtel te lokken voor een optreden in eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat. Het intieme concert vindt plaats op woensdag 9 mei.

Zanger en entertainer Maarten de Gans, onder meer bekend van de band Acting the Maggot, attendeerde Kuipers op de getalenteerde Nicholson en nodigde hem en vriend Rogier Peerlings uit te komen luisteren in Edinburgh, de woonplaats van de muzikant. Kuipers: ,,Nicholson speelt elke zaterdag ergens in de stad. Vaak is dat in een oud kroegje dat 'Scotsman's Lounge' heet. Maarten en Rogier vinden zijn muziek fantastisch en hebben er een gewoonte van gemaakt hem altijd te beluisteren als zij in de buurt zijn."

BOB DYLAN

Kuipers besloot in oktober vorig jaar mee te gaan om Nicholson en zijn gitaar te aanschouwen en in het kleine café raakte hij in de ban van de getalenteerde singer-songwriter. ,,Na twee nummers was ik al enorm onder de indruk. Ik kreeg het gevoel dat ik bij iets heel bijzonders aanwezig was, zoals het eerste optreden van Bob Dylan in 1961. Ook hij was destijds totaal onbekend, maar zó goed. Niemand wist toen hoe groot hij als muzikant zou worden."

Kuipers besloot zijn gedachten te delen met Nicholson, vroeg zijn e-mailadres en opperde het idee hem naar Boxtel te halen. Hij vervolgt: ,,Ik vroeg Kim Brusselers, uitbater van De Kerk of hij openstond voor een intiem concert van Nicholson en hij gaf me carte blanche." Kuipers nam toen contact op met de Schot om hem uit te nodigen voor een concert in Boxtel: ,,Hij herinnerde zich ons gesprek was erg van mijn verhaal gecharmeerd. En toen ik hem vroeg te komen optreden in Nederland, zei hij 'ja'".

En zo gebeurt het dat Nicholson – die binnen de folkmuziek een bekende en gerespecteerde naam is – op Boxtelse bodem zijn mooie nummers ten gehore brengt, samen met violist Eddy Hanson.

Het concert vindt plaats op woensdag 9 mei om 20.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten à 12,50 euro te bestellen via e-mail: oesterzult@gmail.com. (Foto: collectie Bobby Nicholson).


Residentiehuis Elisabethsdael luidt voorjaar in met markt

Residentiehuis Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat 6 in Boxtel staat zaterdag 31 maart van 11.00 tot 15.00 uur in het teken van een grote voorjaarsmarkt.

Bezoekers van de voorjaarsmarkt kunnen diverse producten en ambachten zien. Meerdere standhouders vertellen over hun hobby of bieden producten aan. Daarnaast is er een kleine rommelmarkt.

Tijdens het evenement zijn koffie en thee alsmede verschillende hapjes tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. De opbrengst van deze markt met activiteiten als envelop trekken en bloemstukjes maken, komen ten goede van de bewoners van hofjeshuis Vinckenrode, dat naast Elisabethsdael is gelegen. Zij kunnen met het geld extra activiteiten organiseren. De voorjaarsmarkt is gratis toegankelijk.


Olly Copal exposeert

De Boxtelse kunstenares Olly Copal is een van de deelnemers aan de Art Doll-expositie in museum Kruithuis te 's-Hertogenbosch. De tentoonstelling werd zondag 25 maart geopend en kan tot en met 8 april van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken. Copal is aangesloten bij Dabida, een internationale club van poppenkunstenaars.