Afbeelding
Foto: Leo van Hastenberg

UIT DE KOM MAAKTE GROTE KANS OP TITEL

Nog één ronde te gaan in Boxtelse biljartcompetitie

De wedkamp tussen De Amateur 2 en De Comsche Hoeve 2 op maandag in café 't Geveltje verliep gemoedelijk en mooi gelijk op. Zoals te doen gebruikelijk wonnen de gastheren twee keer twaalf punten via Corné Franken en Tonny van der Steen. Evenzo gewoonlijk verwierven de bezoekers hun tweemaal twaalf punten via de coryfeeën Jos en Pascal Leijten, vader en zoon. Het tweede garnituur van De Comsche Hoeve 2 verloor net iets forser dan dat van De Amateur 1. De eindstand was dientengevolge 40-35.

Uit de Kom moest donderdag aan de bak tegen De Amateur 1. Het hoofddoel van deze speelavond, punten inlopen op concurrent Het Groene Laken, werd ruimschoots bereikt. Jos Hendriks, Toon van Weert en Guus Eltink wonnen ondanks af en toe wat strubbelingen allen hun wedstrijden en ook Steef Zink deed het met zijn verlies tegen Danny Coset met tien punten niet onaardig. De eindoverwinning van Uit de Kom was uiteindelijk nog ruim bemeten: 44-37. Dat geeft de burger moed bij het ingaan van de slotronde volgende week.

In de uitwedstrijd tegen De Comsche Hoeve 1 presteerde Het Groene Laken vrijdag bijna gelijkwaardig aan de tegenstander. René van Tongeren won van Jo Bovens, maar Mozes Schäfer, de held van een week eerder, bedwong Adrie van de Laak. Perry van Weert en Toon van Houtum speelden gelijk tegen elkaar. Alleen Henny van Houtum had het te zwaar tegen Michel de Gelder. Ze had te veel beurten nodig voor te weinig caramboles en daardoor was ten slotte de nederlaag onvermijdelijk: 42-38.

VERTROUWEN

In café De Adelaar valt maandag goeddeels de beslissing. Het Groene Laken moet wel met heel hoge cijfers winnen van De Amateur 1 wil het team nog kans maken op het kampioenschap. Intussen kan Uit de Kom niks anders doen dan vol vertrouwen afwachten en op donderdag zijn eigen wedstrijd degelijk winnen. Maar, er hebben zich in het nog recente verleden wel vaker verrassende ontwikkelingen voorgedaan...

Na dertien ronden voert De Amateur 1 met 448 punten (een ronde meer gespeeld) de ranglijst aan van de librecompetitie, gevolgd door Uit de Kom (434) en Het Groene Laken (429).


RECREANTEN KANSRIJK IN TITELSTRIJD

Librespelers 't Ivoor lijden nederlaag tegen Eerschot

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor leed een nederlaag tegen Het Wapen van Eerschot 2: 26-23. Er werd slechts één partij gewonnen, door reservespeler Peter van Giersbergen. Fouad Hasbani en Don van der Wiel konden geen potten breken in hun duels.

Het tweede libreteam was vrij, terwijl 't Ivoor 3 onverwachte een forse nederlaag moest incasseren tegen 't Zonneke: 26-22. Gerard de Beer en Wim Bekkers wonnen hun partijen, maar Theo van Dongen had de pech dat zijn tegenstander in bloedvorm verkeerde. Hierdoor sprokkelde de speler van 't Ivoor slechts twee punten bij elkaar.

Het eerste libreteam in de afdeling recreanten stevent recht op de titel af. Met nog een paar wedstrijden voor de boeg staat de ploeg op een bijna onoverbrugbare voorsprong. Tegen De Piepers 3 kwam 't Ivoor tot een gelijkspel: 35-35. Jacques van Loon en Toon Bevers behaalden overwinningen.

Het tweede team was vrij. 't Ivoor 3 kwam wel in actie en leek op de weg terug. Na een paar tegenvallende uitslagen werd tegen VAR 1 ruim gewonnen: 37-27. Frans van den Boogaard, Frans Maas en Wim van Dijk trokken aan het langste


Liempdse biljarters
boeken maximale
overwinning: 8-0

Het duel met De Hazelaar uit Rosmalen leverde het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank een 8-0 zege op. Mét een unieke prestatie van kopman Martien van den Tillaart. De biljarter maakte van acquit af zijn partij van 170 caramboles kader 57/2 in één beurt uit.

Het was smullen van de manier waarop Van den Tillaart zijn punten aan elkaar reeg. Meestal niet op het lijntje maar telkens oog voor de positie die bleef liggen na het maken van een punt. Op de andere tafel zorgde ook Ton Rovers voor een overwinning. Hij had zeven beurten nodig voor 140 caramboles en maakte daarbij een fraaie serie van zestig. Ook de beide eerste partijen gingen naar de Liempdse biljarters. Harm van de Laar won in elf beurten (120 caramboles), terwijl Leo van Hastenberg zestien beurten nodig had. Al met al een resultaat dat de kans op het bereiken van de play-offs (één van de plaatsen 2 tot en met 4) heeft vergroot. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden.

Voor het eerste libreteam (Henry van Dijk, Peter van Lierop en Leo van Erp) staan nog drie wedstrijden op het programma. Het drietal staat op dit moment op de eerste plaats in de rangschikking.

Uitslagen week 12

Wapen v. Liempde kader - Hazelaar        8-0

Wapen v. Liempde 1 - Hazelaar        23-22

Wapen v. Liempde 2 - Krijt op Tijd        25-19

Wapen v. Liempde 3 - De Straat        17-26

FOTO RECHTS: Martien van den Tillaart van 't Wapen van Liempde/RegioBank leverde een unieke prestatie. (Foto: Leo van Hastenberg).

eind in hun duels. 't Ivoor 4 blijft het ondanks een kleine nederlaag goed doen. Van De Haarstek 2 werd nipt verloren: 39-36. Johan Verhoeven en Math Hendriks gaven het goede voorbeeld, terwijl Leo Huijbers en Ton Rooms het onderspit moesten delven.

De recreatieve driebanders van 't Ivoor 5 gingen zwaar ten onder tegen De Piepers met 30-17, terwijl het zesde team wél won. Tegen D'n Brouwer werden twee winstpartijen geboekt: 24-28. 't Ivoor 7 won de Boxtelse derby tegen Het Groene Laken 1: 29-24. Jan Tils en André Vissers wonnen van respectievelijk Hans van der Aa en Ties der Kinderen. Johan Beaard kwam slechts één carambole tekort tegen Kees Karssemakers.

De driebanders op de grote tafel wonnen met één punt verschil van Ammerzoden: 23-22. Louis van der Meijden en Leo Westelaken wonnen, terwijl Bernhard Legierse teveel punten liet liggen en slechts drie punten scoorde. Op de kleine tafel verloor 't Ivoor alle partijen kansloos tegen kampioenskandidaat KUP '77: 30-22.

Programma woensdag 4 april

R5: 't Ivoor 5 - D'n Brouwer 2        13.00

R5: 't Ivoor 6 - D'n Brouwer 3        13.00

Programma donderdag 5 april

R5: 't Ivoor 7 - Nal 6        13.00

B1: BC 't Zuid 2 - 't Ivoor 1        20.00


Tennis Fit: training voor 45-plussers bij LTV Munsel

Tennisvereniging LTV Munsel start in mei met het Tennis Fit-programma. Dat is een training voor 45-plussers die gezond en fit willen blijven door de tennissport. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan de acht trainingen van anderhalf uur in groepen van maximaal tien personen.

Met de deelnemers wordt gekeken naar een betere houding op de baan om zo een slag te ontwikkelen die tot een hoge leeftijd is vol te houden en de tactiek van het dubbelspel komt aan de orde. Het Tennis Fit-programma kost 76,50 euro voor leden, niet-leden betalen honderd euro. Aanmelden: secretariaat@ltvmunsel.nl.