Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Palmpaasoptocht: lentezon laat zich volop zien

Gekleurd papier, koorden met snoepgoed, bloemen, knutselwerkjes en natuurlijk een haantjepik. De kinderen en hun ouders die zondag deelnamen aan de 58e Palmpaasoptocht in Boxtel, hadden van hun palmstokken weer ware paaskunstwerkjes gemaakt. In een grote stoet en onder het genot van een lentezonnetje liepen de deelnemers naar de Markt om burgemeester Mark Buijs en zijn echtgenote Christel te begroeten. Zij deelden heerlijke chocolade-eieren uit en lieten Arjen Witteveen nog even aan het woord om aandacht te vragen voor de Voedselbank. Boxtel Vooruit houdt met deze palmpaasoptocht een mooie activiteit in stand die de paasdagen én het voorjaar inluidt... (Foto: Peter de Koning).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 21.00 paaswake met zang van het Sint-Theresiakoor.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.30 gezinsviering met zang van het (gezamenlijke) kinderkoor van de Heilig Hartparochie. De misintenties in beide vieringen zijn voor Jos en Drika v.d. Loo-Versteden (mgd); Nelly Ceelen-Dekkers; Hans Nouwens; Bart v. Esch; Ton en Ria Kruijssen; Rinie Smetsers; Kees en Christianne Nooren; Ad den Otter; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties vóór maandag 11.30 opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zondag 8 april 10.30 woord en communieviering met zang van Lencante.

* Vastenactie. De vastenzakjes worden dit jaar niet thuis opgehaald. Wie het vastenproject wil steunen, kan ze bij De Uitwijk in de brievenbus doen of in de bus achter in de kerk (in de Theresiakapel).

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim): Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 of Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart (63 34 90) of Helma Rombouts (67 25 94). Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren is dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen daar ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 20.00 plechtige paaswake met zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor de parochie.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 eucharistieviering met zang door het Gelegenheidskoor. Voorganger is pater Van der Klaauw. Intenties voor overl. fam. Kreemer-Rutten; Janske Sterks- v.d. Hurk; Riek v. Roosmalen-Peijnenburg; An v.d. Struijk- v.d. Berk; de parochie.

MAANDAG Tweede Paasdag, 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met Esch' Mannenkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De vastenzakjes kunnen worden ingeleverd in de bus achter in de kerk of in de doos bij de Spar.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de groene brievenbus nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 paaswake met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor Antoon Steenbakkers (jgt); Jan Steenbakkers.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor Van Beurden. Intenties voor Harrie Klomp; Anneke Klomp-Kemps; Theodora Kemps; overl. ouders Swanenberg- v.d. Langenberg en overl. fam.; Cornelis v.d. Leest; Hendrica v.d. Leest- v.d. Oetelaar.

DINSDAG 19.00 vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 dienst van schrift en tafel.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.30 kerkdienst.

ZATERDAG 21.30 paaswake.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. C. Terlouw uit Boxtel met medewerking van de Cantorij. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst met paasontbijt in De Schakel. Na de dienst is er koffiedrinken.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mevr. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Snuffel- en boekenmarkt. Zaterdag 7 april is er van van 10.00 tot 15.00 een snuffel- en boekenmarkt. Mensen kunnen hun spullen voor de markt op vrijdag 6 april tussen 17.00 en 20.00 inleveren. Van de opbrengst gaat de helft naar Wens-Ambulance Brabant en de andere helft naar een doel binnen de Protestantse Gemeente.

Vastenactie
steunt Mbala
in Zambia (7)

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie heeft dit jaar als vastenactieproject Mbala, een stad in het uiterste noorden van Zambia, vlakbij het Tanganyikameer.

Het project richt zich op driehonderd hiv-positieve mannen en vrouwen wier partner overleed of die alleenstaande (pleeg)ouder zijn en geen of een laag inkomen (tot zes euro per week) hebben. Het gaat daarbij om huishoudens van gemiddeld zes tot acht personen.

Het doel van het project is om de onafhankelijkheid van deze mensen te vergroten (honderd per jaar, drie jaar lang) door ze te trainen op ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Ze krijgen een startkapitaal of een starterspakket om bijvoorbeeld een landbouwbedrijfje of een viskwekerij op te zetten. Na afloop hebben de deelnemers aan het programma voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen.

De afgelopen weken besteedde de MOV-werkgroep via artikelen in Brabants Centrum aandacht aan dit project en aan de manier waarop deze mensen kunnen worden geholpen. ,,Hopelijk vinden parochianen het de moeite waard om dit project te steunen", meldt Johan Bakker namens de werkgroep MOV.


Zadotheek

In het paasweekeinde is de zadotheek weer geopend in de Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad. Dit is een gratis bak met zaden van groenten, bloemen en kruiden. Van 10.00 tot 15.00 uur kan iedereen dan zaden brengen en halen.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft onderstaande activiteiten op het programma staan.

DINSDAG 3 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 4 APRIL

13.15 fietstocht (Hoevenroute), vertrek vanaf Speelmanstraat. Een tweede groep vertrekt een kwartier later.

17.00 gezamenlijk eten in restaurant Lotus; aanmelden vóór 1 april februari via telefoonnummr (0411) 68 92 85 of e-mail: henksturkenboom49@gmail.com.

DONDERDAG 5 APRIL

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 6 APRIL

09.30 eucharistieviering in De Walnoot; intenties voor overl. KBO-leden Selissen.

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.