Afbeelding
Foto:

BURGEMEESTER MARK BUIJS TRAKTEERT VRIJWILLIGERS

Lunchpakket én een worstenbroodje...

Burgemeester Mark Buijs ging gisterochtend alle Boxtelse stemlokalen af en leverde er lunchpakketjes én warme worstenbroodjes af. Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken tijdens het 'feest van de lokale democratie'...

Het was een lange zit voor de vrijwilligers die gisteren vijftien stembureaus in de gemeente Boxtel bemanden. Van half acht 's ochtends tot negen uur 's avonds waren de stembussen geopend voor de keuze van een nieuwe gemeenteraad én het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv of, populair: de sleepwet). Maar daar bleef het karwei niet bij. Voordat het stemlokaal openging, moesten de nodige voorbereidingen getroffen worden om de kiezers te ontvangen. En na afloop werden de stembiljetten handmatig geteld.

Tegen elven arriveerde Buijs samen met Sabine Verhoof en Rianne de Jong, ambtelijk medewerkers van het bureau verkiezingen van de gemeente Boxtel, bij brede school De Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan. De achterklep van de auto zwaaide open en met drieën droegen ze de papieren tasjes met de lunch naar binnen om Jan Brands, Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught, die ter plekke het stembureau bemanden, te verrassen.

FOTO ONDER: Burgemeester Mark Buijs arriveert met Sabine Verhoof (links) en Rianne de Jong met de lunchpakketjes bij brede school De Wilgenbroek. (Foto: Henk van Weert).