LUSTRUM OKTOBERFEST VAN KROMPLOEGERS

The Gibson Brothers en Snap! bezoeken Liempde

PÅL JANSEN

De kaartverkoop van het feestweekend op 21 en 22 september van blaaskapel De Kromploegers uit Liempde start binnenkort. Ook voor deze editie heeft de muziekclub enkele spraakmakende feest-acts weten te strikken. Zo komen The Gibson Brothers en Snap! naar Liempde tijdens Back 2 the Music op vrijdag 21 september. Daags erna is de eerste lustrumeditie van het Oktoberfest

In 2017 waren de kaartjes voor het Oktoberfest binnen tien minuten uitverkocht. Ook tijdens Back 2 the Music, dat vorig jaar voor de eerste keer werd georganiseerd, stond de tent bomvol. ,,Altijd spannend natuurlijk, de kaartverkoop", vertelt Maarten Termeer van De Kromploegers. ,,Maar we hebben vorig jaar alleen maar dolenthousiaste reacties gehad. Werkelijk iedereen drukte ons op het hart dat we dit echt moeten blijven organiseren."

Vorig jaar zong de naam The Gibson Brothers al rond. Uiteindelijk kwam discogroep The Trammps, maar dit jaar is de formatie er wel. De groep is onder meer bekend van discohits (met een vleugje salsa) als Que Sera Mi Vida (If You Should Go) en Non Stop Dance. Snap! is de Duitse formatie die in de jaren '90 wereldwijde faam verkreeg met knallers als Rythm is a Dancer en Power. Termeer: ,,De combinatie van een disco-act uit de jaren '70 en '80 samen met een act uit de jaren '90 werkte vorig jaar fantastisch. Geweldig om met artiesten die wereldwijde hits scoorden op het podium te staan. Dat smaakte naar meer."

Daags na Back to the Music is Oktoberfest 5.0: 'Die Lustrum-Edition'. Geen jubileum net als vorig jaar, toen De Kromploegers vijftig jaar bestond, maar toch wel een feest met een bijzonder tintje. ,,Vorig jaar breidden we al uit met de vrijdagavond en een grotere tent", aldus Termeer. ,,Dit jaar willen het minstens zo gaaf maken als in 2017. Met andere artiesten, maar met dezelfde ingrediënten waar iedereen zo enthousiast over is."

De kaartverkoop start zaterdag 14 april. Tickets kosten 17,50 euro per persoon voor Back 2 the Music (15 euro vanaf tien stuks), 12,50 euro voor het Oktoberfest (10 euro vanaf tien stuks). Wie een kaartje koopt voor beide avonden betaalt 25 euro. Bestellen kan via kromploegers@gmail.com. Toegang is voor 18 jaar en ouder.


Benefietconcert
vrouwenkoor
Innovation Esch

Vrouwenkoor Innovation uit Esch geeft dinsdag 27 maart vanaf 20.00 uur een benefietconcert in dorpshuis De Es. De opbrengst van het concert is voor de crowdfundingsactie van de documentaire 'The day Roland met Renee'. Tijdens de avond wordt de trailer van de film getoond, met uitleg over het belang. En natuurlijk laat Innovation de mooiste liedjes uit haar repertoire horen.

Twee jaar geleden overleed Esschenaar Roland Timmermans op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van een drugsverslaving. Zijn levensverhaal wordt door zijn familie verteld in de documentaire 'The day Roland met Renee'. Om de film uit te kunnen brengen, is nog 10.000 euro nodig. Daartoe is een crowdfundingsactie gestart. Geld overmaken kan via cinecrowd.com/rolandmetrenee. De leden van Innovation zijn extra betrokken bij dit project, omdat Rolands moeder Desiree, al jarenlang lid is van het koor. Het concert duurt tot 21.30 uur.