Afbeelding
Foto:

EERSTE FASE VERBOUWING AFGEROND

Albert Heijn: het dak is dicht...

De ijzige temperaturen van de laatste weken zorgden ervoor dat de verbouwing van supermarkt Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel al snel op de planning achterliep. Maar die vertraging werd ingelopen en inmiddels is de eerste fase nagenoeg afgerond. Over enkele weken wordt gestart met het tweede gedeelte: de vernieuwing van de entree.

Het winkeloppervlak heeft een flinke uitbreiding gekregen: de binnenplaats aan de achterzijde is bebouwd en bij de winkel getrokken. ,,Het dak ligt er inmiddels op", vertelt eigenaar Ronald de Jong van Albert Heijn Boxtel. ,,Het gaat als een speer, ondanks de vertraging in het begin."

Waar klanten van deze verbouwing weinig hebben gemerkt, wordt dat in de tweede fase anders. De voorkant van het pand krijgt een compleet nieuwe gevel en entree. Ook het parkeerterrein krijgt een flinke metamorfose. En daar blijft het niet bij: uitbreiding van het assortiment zit ook nog in de planning. De verbouwing neemt naar verwachting zo'n vier maanden in beslag. Medio juni hoopt Albert Heijn de heropening te houden.

FOTO BOVEN: Bedrijfsleider Ben Moen en eigenaar Ronald de Jong op het dak van supermarkt Albert Heijn. Hoewel het dak maandag nog niet op het vernieuwde deel lag, is dat nu wel het geval. (Foto: Paul Melis).

Boxtel

Lezing steenweg

Ruud van Nooijen uit Boxtel is dinsdag 27 maart te gast bij heemkundevereniging De Heerlijkheid Herlaar in Sint-Michielsgestel. Van Nooijen geeft een lezing over de handelsweg tussen 's-Hertogenbosch en Luik tot stand is gekomen in de 18e eeuw. Op deze plek ligt nu, grotendeels, de huidige rijksweg A2. De lezing wordt gehouden in De Huif aan de Hortensiastraat 2 en begint om 20.00 uur. Niet-leden betalen 2 euro.