Afbeelding
Foto: Voedselbank Boxtel

SPONTANE ACTIES POLITIEKE JONGEREN EN VERSPILLINGSFABRIEK

Hulp voor gedupeerde Voedselbank

PÅL JANSEN

Diverse partijen sprongen op de bres voor de gedupeerde Voedselbank in Boxtel. Vorige week werd ingebroken in het gebouw aan de Achterberghstraat waarbij twee containers met voornamelijk waspoeder werden ontvreemd. De Verspillingsfabriek uit Veghel geeft een steuntje in de rug met 160 zakken soep. En de actie die de jongeren in de Boxtelse politiek opzetten, leverde uiteindelijk 350 euro op.

De Verspillingsfabriek maakt uit reststromen voedsel (geschikt voor consumptie maar wat weggegooid wordt door producenten, verwerkers, horeca en supermarkten) nieuwe producten, zoals sauzen en dus ook soepen. Een paar dagen na de inbraak overhandigden de werknemers van De Verspillingsfabriek de zakken soep aan vrijwilligers van de Voedselbank.

NIET DOOR DE BEUGEL

Jonge politici zamelden geld in via de doneersite Geef.nl en gingen vrijdag met 'de pet rond' tijdens de verkiezingsavond Stemmen in Boxtel Live van deze krant. ,,Ook een beveiligingsbedrijf en een elektronische vakhandel hadden hulp aangeboden. Het bedrag gaan we aan de Voedselbank aanbieden zodat zij kunnen bekijken hoe ze het geld het slimst kunnen besteden", zegt Wiebe de Leijer.

De jonge politicus vervolgt: ,,De actie is heel goed gegaan. We hebben zomaar een bedrag ingevuld op de doneersite Geef.nl (2.000 euro - red.), dat bleek niet helemaal realistisch. Maar we hopen de Voedselbank met dit mooie bedrag op weg te helpen." Rick van Eijndhoven: ,,Dit soort acties laten zien dat we, ondanks onze meningsverschillen, het er over eens zijn dat een inbraak niet door de beugel kan. Een enkeling vond het wel 'toevallig' dat we het zo voor de verkiezingen deden, maar de meesten reageerden er positief op."

Binnenkort zullen de jongeren van diverse politieke partijen het bedrag aan de Voedselbank overhandigen.

FOTO ONDER: Medewerkers van De Verspillingsfabriek doneerden 160 zakken soep aan de vrijwilligers van de Voedselbank. Het bedrijf uit Veghel dat een oplossing biedt voor voedselverspilling sprong net als jongeren van diverse politieke partijen in Boxtel op de bres voor de gedupeerde Voedselbank.