Afbeelding
Foto:

Filmavond in De Rots als
voorproefje Duurzame Week

Opnieuw wordt in het najaar een Duurzame Week georganiseerd in Boxtel: van 6 tot 13 oktober. Het thema is 'Worst of worsteling - op weg naar minder vlees'. Voorafgaand aan deze week worden diverse activiteiten georganiseerd. De aftrap wordt gegeven door het (Ver)andercafé en vindt plaats op vrijdag 20 april in gemeenschapshuis De Rots. Daar wordt om 20.00 uur de Nederlandse versie van de film 'Meat the Truth' vertoond.

'Meat the Truth' was in 2007 de eerste Nederlands klimaatfilm en is nog steeds actueel. Op basis van wetenschappelijke bronnen geeft de film een beeld van de impact van de veehouderij op het klimaat. De Nicolaas G. Pierson Foundation wilde met deze film een bijdrage leveren aan een maatschappelijke discussie over een meer plantaardige en ook diervriendelijker samenleving. De film brengt dit onder de aandacht door te laten zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto's, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen. De filmavond wordt opgeluisterd met enkele vegetarische hapjes. De Rots is geopend vanaf 19.30 uur, de toegang is gratis.

Vrijdag 8 juni vindt vanaf 20.00 uur in De Rots een luchtige avond plaats over alledaagse thema's rond het eten van vlees. Vervolgens wordt in oktober de Duurzame Week gehouden met kookdemonstraties, proeverijen in supermarkten en een markt in de Indenhof, de boomgaard aan de Mgr. Bekkersstraat.