Afbeelding
Foto:

DIENSTENCENTRUM KRIJGT MOOI BEDRAG VAN LIEMPDSE COOP

1051 euro en 10 cent voor Kloosterhof

PÅL JANSEN

De statiegeldactie die de Liempdse supermarkt Coop de voorbije maanden hield voor gratis warme maaltijden in dienstencentrum De Kloosterhof bracht 1.051,10 euro op. Penningmeester Joke van Haaren van stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) is verguld: ,,Hopelijk blijven de mensen ook na de actie naar ons toe komen."

Klanten van de supermarkt Coop Liempde konden door het inleveren van hun statiegeldbonnen sparen voor een gratis diner in De Kloosterhof. Daar kunnen 55-plussers sinds dit jaar één keer per week 's avonds dineren. Dit naast de middagmaaltijden die vijf keer per week worden aangeboden. Van Haaren: ,,Tot op heden zijn er al 350 maaltijdbonnen ingeleverd."

Netto werd er zo'n 525 euro gespaard en supermarkt Coop verdubbelde uiteindelijk dat bedrag. Stichting BOL verbouwde verschillende keren De Kloosterhof om aan de vraag naar maaltijden te blijven voldoen en zette daarom ook de actie met Coop op. ,,Het doel was om de investering op de kaart te zetten. We denken dat vooral steeds meer 'jongere ouderen' in de toekomst 's avonds een maaltijd willen nuttigen. Daarom hopen we dat de mensen ook na de actie in De Kloosterhof blijven eten", aldus Van Haaren.

Supermarktondernemer Jan Tax van Coop Liempde: ,,Het was een hartstikke leuke actie. Zo is de cirkel ook rond."

In totaal hebben de Liempdse consumenten voor zo'n vijfhonderd maaltijdbonnen gespaard. Diegenen die nog geen gebruik maakten van de actie, hebben nog tot en met zondag 1 april de kans om hun dinerbon te verzilveren.

FOTO ONDER: Supermarktondernemer Jan Tax (midden) van Coop Liempde overhandigde dinsdag een cheque ter waarde van 1.051,10 euro aan penningmeester Joke van Haaren (rechts) van stichting BOL. Dit vanwege de statiegeldactie die BOL samen met Coop Liempde hield. (Foto: Pål Jansen).