Afbeelding
Foto:

SPORTIEVE UITDAGING OP TWEEDE PAASDAG

Paasloop: Marvel kiest voor nieuw parcours

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een ronde door het buitengebied van Boxtel en Gemonde: dat staat deelnemers aan de Paasloop op maandag 2 april te wachten. De wedstrijd van atletiekvereniging Marvel wordt voor de 42e keer gehouden. Dit jaar is gekozen voor een nieuw parcours. Toon de Rouw, 52 jaar lid van Marvel, is de bedenker.

,,Ik vind het zelf niet fijn om tijdens een wedstrijd meerdere malen hetzelfde rondje te moeten lopen", aldus De Rouw, fervent hardloper en sinds enkele jaren betrokken bij de organisatie van de Paasloop. ,,Er wordt al een tijd gesproken over een nieuwe route. Nu is die knoop doorgehakt." De Rouw heeft gekozen voor een ronde die hij regelmatig zelf loopt. Vanaf de accommodatie van Marvel in sportpark Den Wielakker lopen de deelnemers via de wijk Oost naar het Liempdse buitengebied om vervolgens richting Gemonde via de bekende Hooibrug weer terug te keren bij de atletiekbaan. De totale afstand is 10,5 kilometer, maar sportievelingen kunnen ook kiezen voor 5,7 of 3,2 kilometer. ,,Het is echt een mooi parcours", stelt De Rouw. ,,Bovendien biedt deze route ook mogelijkheden voor de komende jaren. Zo zouden we in de toekomst een halve marathon kunnen toevoegen aan het lijstje met afstanden."

Het lijkt erop dat mensen de vernieuwing van de Paasloop nu al waarderen. De Rouw: ,,We hebben het dubbele aantal voorinschrijvingen ten opzichte van vorig jaar. Ik hoop dat deze trend doorzet en we meer deelnemers trekken dan vorig jaar." Volgens de atleet zou iedereen moeten hardlopen. ,,Het is natuurlijk gezond om in beweging te zijn. Bovendien is de sport ook goed voor je geestelijke gesteldheid. Als je stress ervaart, ben je dat na een kwartiertje uitwaaien al kwijt."

DOELGROEP

Mensen kunnen zich tot en met 28 maart digitaal aanmelden voor de Paasloop, die om 11.00 uur van start gaat. Daarnaast is het mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven. ,,Door ook de afstanden 3,2 en 5,7 kilometer aan te bieden, vergroot je automatisch de doelgroep", vertelt voorzitter Martin van der Broek van Marvel. ,,Iedereen kan meedoen: van recreant tot gevorderde atleet. 35 deelnemers aan Start to Run geven die ochtend het goede voorbeeld." Deze lopers zijn begin maart gestart met de beginnerscursus hardlopen en nemen deel aan hun eerste loopwedstrijd. ,,En we hopen dat inwoners van Boxtel het leuk vinden om door hun eigen woonwijk te rennen..." Daarnaast hoopt de Marvel-voorzitter dat er zich voor de komende jaren een nieuwe sponsor meldt die zijn naam aan het evenement wil verbinden.

Voor de kinderen staat er, net als voorgaande edities, om 10.30 uur een Kidsrun op het programma. De jeugd van 8 tot en met 12 jaar krijgt de kans 1.200 meter af te leggen, samen met ouders en begeleiders. Middelbare scholieren kunnen zich inschrijven voor 3,2 kilometer.

FOTO LINKS: Toon de Rouw is de bedenker van het nieuwe parcours voor de Paasloop, die op maandag 2 april door AV Marvel wordt georganiseerd. (Foto: Martin van der Broek).


WEDSTRIJDEN IN RODEN EN WADDINXVEEN

Turnsters Tabitta pakken tickets voor halve finales

Leden van de Boxtelse turnvereniging Tabitta kwamen de afgelopen twee weekenden in actie in Roden en Waddinxveen, waar de kwartfinales in de eerste en tweede divisie plaatsvonden. Het leverde vijf tickets voor de halve finale op én een gouden en zilveren medaille.

In Roden was Fenna Bergman de eerste die zich plaatste voor de halve finale bij de pupillen 2 N2. Ze turnde een stabiele wedstrijd en mag zich door een top vijf-notering op zowel balk als brug opmaken voor de volgende ronde. Mollie McCluney maakte twee foutjes. Het kostte haar de doorstroming naar de halve finale, maar ze overwon haar angst door een salto alleen te doen tijdens de wedstrijd. Lizzy Stolwijk kon haar zenuwen niet in bedwang houden op de balk. Een sterke oefening op brug maakte het enigszins goed, maar het was niet genoeg voor een halve finale-ticket. Maissam Bezbiz turnde een niveau hoger dan vorig jaar en liet zien veel bijgeleerd te hebben. Ook zij is een ervaring rijker.

Esmee Komen laat dit seizoen zien regionaal tot de besten te behoren in de categorie jeugd 1 N3. Het was voor haar dan ook spannend om te zien of dit in het landelijke circuit ook het geval is. Dat was overduidelijk waar. De turnster won een zilveren medaille met slechts 0.02 punten verschil met de nummer één, mede door de beste balkoefening van de dag en de derde score op brug.

In de laatste wedstrijd waren de junioren divisie 2 aan de beurt. Romy Schepens hield haar zenuwen in bedwang. Op vloer en balk straalde ze zichtbaar en ze kwalificeerde zich voor de halve finale. Guylene Brunemann had niet helemaal haar dag en maakte te veel fouten. Romy Poirters maakte een dure misser op brug maar turnde verder de sterren van de hemel. Haar eerste foutje bleek echter te duur en ook zij strandde in deze kwartfinale.

De wedstrijd in Waddinxveen begon voorspoedig voor Tabitta. Goud was er op zaterdag voor Sam Sieben, die uitkwam in de categorie 'eerste divisie jeugd'. Ze was op sprong en brug de beste van de dag en eindigde op de onderdelen balk en vloer in de top vijf. Zondag was het de beurt aan de instap N2-turnsters die nooit eerder uitkwamen in een landelijke wedstrijd. Manon van Woesik turnde zich mede door een fraaie oefening op balk naar de halve finale. Isa Komen plaatste zich net niet door een val van de balk maar liet een strakke vloeroefening zien. Dana van den Brand kwam tekort voor de halve finale maar was een ervaring rijker.


Vriendentraining ODC

Voetbalclub ODC houdt woensdag 18 april een vriendjes- en vriendinnetjestraining in sportpark Molenwijk. Alle spelers van ODC JO-8 en JO-9 mogen deze training vriendjes of familieleden tussen 7 en 9 jaar meenemen om samen te voetballen. Tijdens de training worden er verschillende oefenvormen en -wedstrijdjes gespeeld met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van de training is om de jongens en meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de voetbalsport bij ODC. De training duurt van 18.00 tot 19.00 uur. Opgeven kan via e-mail: odcbreedte.f@gmail.com.

Afbeelding