HARD GEWERKT AAN 'ALLE TIJDEN'

Boeremèrt vernieuwt met tal van activiteiten

Robotvoetbal, de Omloop van het Broekegangske, een 'Bieremèrt', een bokswedstrijd in jaren '50-stijl: er is enorm veel werk verricht om dit soort nieuwe elementen toe te voegen aan de Liempdse Boeremèrt. Naast de oude vertrouwde spekstruiven en Liempdenaren in kledij uit de jaren '20 en '30 in het Concordiapark, is er alles op alles gezet om het evenement op Tweede Paasdag een fikse update te geven.

Naast de genoemde activiteiten, maakte het comité van de Boeremèrt vorige week bekend dat er een 'Theater van Alle Tijden' komt, waar het publiek het op kan nemen tegen Igor de Verschrikkelijke.

Ook werd duidelijk dat de Zweedse superformatie ABBA naar Liempde reist. Althans, een tribute-band. ,,De bandleden pretenderen niet net zo goed te zingen als Agnetha, Annifrid, Björn en Bennie, maar zullen geheel in stijl en met passende choreografie uit de jaren '70 een leuke act neerzetten", laat de organisatie weten.

Alles bij elkaar staat er zowaar een compleet festival op het programma. Het gehele overzicht van het Liempdse evenement staat op pagina 24 van deze krant.

De Boeremèrt opent maandag 2 april om 10.00 uur. Entree bedraagt vier euro. Daarbij krijgen bezoekers één consumptie ter waarde van twee euro. Tevens is er ieder uur een pendeldienst per huifkar tussen het NS-station in Boxtel en het centrum van Liempde.


HOUTEN SCHOEN CENTRAAL IN GROENE WOUD

April: klompenmaand in Liempde

Stichting Brabantse Klomp doopt april om tot Klompenmaand in Het Groene Woud. Vorig jaar werd de stichting opgericht om onder meer de ambacht van het klompenmaken te bewaken. In de dorpen Liempde, Schijndel, Best en Sint-Oedenrode worden komende maand allerlei activiteiten georganiseerd die gelieerd zijn aan het schoeisel. Ook het landschap van de populier, de houtsoort waar menig klomp van gemaakt wordt, wordt extra onder de aandacht gebracht.

Tijdens Klomenmaand worden onder meer in Liempde allerlei activiteiten ontplooid. Zoals workshops klompen pimpen, een foto-expositie van Toon van de Wijdeven, rondleiding door de klompenfabriek van Ad Traa en diners op klompen. Alle details rondom de activiteiten in Liempde, Schijndel, Best en Sint-Oedenrode zijn te vinden op de website www.brabantseklomp.nl.

Op zondag 15 april kunnen deelnemers van de Klompenmaand bovendien gebruik maken van een huifkar-pendeldienst. Opstappunten zijn het centrum van Liempde, De Vleut in Best, Hoeve Strobol in Nijnsel en De Helden van Kien en de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode.

De Klompenmaand in Het Groene Woud moet tevens een opstapje vormen naar de Klombenbeleefroute. Deze wordt momenteel ontwikkeld door Stichting Brabantse Klomp. Wandelaars en fietsers kunnen straks via een- of meerdaagse routes langs alle bezienswaardigheden op het gebied van klompen en het populierenlandschap in Liempde en omstreken.

De stichting bestaat uit een bestuur afkomstig uit enkele deelnemende dorpen, onder hen Ger van den Oetelaar uit Liempde. Ook heeft het dorp zijn eigen contactpersonen: Désiré van Laarhoven en Penny Simons.