Als laatste man van ODC werkt Frank Kuppens de bal weg voor voor het Boxtelse doel. Het was een van de weinige keren dat Wilhelmina zondag gevaarlijk werd in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DOELPUNTENFESTIJN IN IJSKOUD SPORTPARK MOLENWIJK

ODC walst over hekkensluiter Wilhelmina heen

ODC had zondag op eigen veld geen kind aan hekkensluiter Wilhelmina. In een steenkoud sportpark Molenwijk werden de Bosschenaren met 8-1 de pan in gehakt (ruststand 4-1). Remco Schellekens was met vijf treffers de grote man bij de tricolores. Als de ploeg van Eric Tromp en Frank van den Berg iets scherper in de afronding was geweest, hadden gemakkelijk dubbele cijfers gehaald kunnen worden.

De tricolores moesten het stellen zonder hun aanvoerder Roel van Lokven die met een blessure aan de kant bleef. Het bleek voor het duel met Wilhelmina niet veel uit te maken. ODC was gewoonweg veel te sterk voor de Bosschenaren. Binnen drie minuten lag de bal al in het doel. Bart Dammers stuurde vanaf links Schellekens diep die de rust bewaarde en doelman Bjorn van de Bersselaar kansloos liet: 1-0.

De tweede Boxtelse treffer kwam er in de zevende minuut toen Sjoerd van Lokven op aangeven van Dirk van der Struijk het net vond. Schellekens raakte vlak daarna nog een keer de lat en Stein van Brunschot stuitte op de keeper alvorens het in de 25e minuut 3-0 werd. Schellekens was attent bij een enorme fout in de Bossche verdediging en werkte zijn tweede treffer van de middag binnen.

Maar er zat voor de Boxtelse spits voor de pauze nog meer in het vat. In de 36e minuut rondde hij een voorzet van Van der Struijk fraai af met het hoofd en stond het 4-0. Daarna verslapten de tricolores wat en kon Jordey van Ham namens de gasten vlak voor rust iets terugdoen: 4-1.

GEMAKZUCHT

Meteen na de thee kreeg Dammers de gelegenheid om de score uit te breiden, maar hij stuitte op keeper Van de Bersselaar. Er sloop wat gemakzucht in de thuisploeg, wat wel te begrijpen is als de wedstrijd feitelijk allang beslist is. Na een uur hielp de tegenstander de tricolores een handje mee. Van de Bersselaar kreeg een verdwaald schot van Van der Struijk niet onder controle waarna Schellekens er als de kippen bij was om de 5-1 binnen te schieten. In de 68e minuut maakte de Boxtelse scherpschutter zijn vijfde en mooiste doelpunt van de middag. Met een subtiele schijnbeweging zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been waarna een klein tikje voldoende was om ook de keeper te passeren.

ODC kreeg daarna kans op kans, maar was nonchalant. Het was een ongelukkig eigen doelpunt van een Bossche verdediger dat er tien minuten voor tijd voor zorgde dat de 7-1 op het scorebord verscheen. Dammers was de hele wedstrijd al ongelukkig in de afronding geweest, maar drie minuten voor tijd kon ook zijn naam als doelpuntenmaker worden genoteerd. Op aangeven van Sjoerd van Lokven zorgde hij voor de 8-1 eindstand.

VIJFDE

Na de overwinning staat ODC nog steeds vijfde op de ranglijst, maar is de achterstand op de nummer vier Zwaluw VFC verkleind naar drie punten. De tricolores hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Zondag 25 maart speelt ODC de lastige uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys. De aftrap is om 14.30 uur.

Taverbo deelt de punten met nummer twee VTV

De tafeltennissers van het Boxtelse Taverbo-Sabo kregen zaterdag VTV 1 uit Nieuwegein op bezoek. De trotse nummer twee uit poule B van de tweede divisie is met Scylla nog volop in de race voor het kampioenschap. Voor Taverbo was er nog een klein sprankje hoop op behoud als er ook tegen dit soort tegenstanders de nodige punten werden gescoord. Het werd uiteindelijk een gelijkspel.

Het team uit Nieuwegein bestond uit Max Romeijn, Mark van Werkhoven en Frans van den Berg. Voor Taverbo speelden Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde.

Taverbo kwam razendsnel uit de startblokken met een goede overwinning van Staps op Romeijn. Vervolgens zette Sperling de thuisploeg brutaal op een 2-0 voorsprong door diep in de vijfde game Van Werkhoven te verschalken. Van den Berg was lastig te bespelen voor Van de Velde en ook het dubbel was voor VTV, waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Sperling begon goed tegen Romeijn, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen diens vastberadenheid.

ONTKETEND

Ook Staps kreeg geen vat op het spel van Van den Berg die de ploeg uit Nieuwegein op een 2-4 voorsprong zette. De partij van Van de Velde tegen Van Werkhoven ging gelijk op, maar de Taverbo-speler trok de overwinning naar zich toe. Sperling wist zich geen raad tegen een ontketende Van den Berg wat de score op een 3-5 voorsprong voor de VTV bracht.

Het slotakkoord was voor de Boxtelse tafeltennissers. In een schitterende wedstrijd speelden Van de Velde en Romeijn de ene weergaloze rally na de andere, maar was het Van de Velde die het betere van het spel had en de wedstrijd in vier games binnen sloeg. Ook de wedstrijd van Staps tegen Van Werkhoven werd betrekkelijk eenvoudig in vier games gewonnen door Staps. Een 5-5 gelijkspel betekende een uitermate goed resultaat voor Taverbo. Echter, door de remise van US 2 op Scylla 2 staat Taverbo nog steeds vierde met zeven punten achterstand. Het seizoen is pas op de helft, maar duidelijk is wel dat het lastig gaat worden om te handhaven in deze poule.

Het eerste jeugdteam van Taverbo kreeg Tios '51 uit Tilburg op visite. De wedstrijd begon vlot met een makkelijke overwinning van Rick van der Schoot op Emma Jacobs. Jimmy Cheung had in de partij daarna niets te vertellen tegen Bo Dentz. Lars Strik had tegen Niek de Rooy daarentegen slechts drie games nodig om de Boxtelse tafeltennissers op voorsprong te zetten. Ook de punten van de dubbel hielden van der Schoot en Cheung bij Taverbo. Strik en Van der Schoot wisten zelfs de voorsprong op te bouwen naar 5-2. Hierna probeerden Tios '51 zich te herpakken en kwam er meer spanning in de partijen. Cheung zorgde voor een thriller door pas in de vijfde set te buigen voor De Rooy. Strik maakte de 6-3 door in vier games te winnen van Jacobs. Ondanks sterk spel van Dentz, die Van der Schoot tot vijf games dwong, kwam Tios '51 niet meer tot scoren en kon Taverbo een 7-3 overwinning noteren.