Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELS HANDBALTEAM WEET KANSEN NIET TE VERZILVEREN

HCB delft onderspit na gelijke strijd

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 ging zondag in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen vroeg van start in sporthal De Braken. De vrouwen verloren met 10-14 van het Bossche Blauw Wit.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Maar de openingsscore was voor Boxtel via een schot van Miranda van Engelshoven. Later in de eerste helft ontstond er een mooi een-tweetje tussen Annemarie Sens en Nonja Vanhout. De snelheid zat er bij de thuisploeg echter nog niet goed in, hierdoor leed de thuisploeg regelmatig balverlies en kwamen de verdedigers bij sommige acties te laat.

De eerste helft ging vrijwel gelijk op. Zo nu en dan werd er wat opgezet om de tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Hierdoor kon Bettine de Kok een mooi doelpunt maken vanuit de hoek. Invaller Anouk Foolen liet zich goed zien en scoorde een doelpunt van afstand. De tussenstand van 7-6 was dan ook in het voordeel van HCB '92.

FELLER

In de rust kregen de Boxtelse handbalsters enkele tips van de trainers. Feller en agressiever spelen waren de belangrijkste punten. Blauw Wit ging echter meer op snelheid spelen en creëerde daardoor een voorsprong. HCB '92 kon dit niet bijbenen. De thuisploeg wist haar schoten niet te verzilveren. Sens wist met een mooie actie aan de rechterkant de stand weer iets dichter bij elkaar te brengen. Mandy van Abeelen gooide een strakke bal naar de goed weggelopen Janneke Eijkemans die keurig afrondde.

Er zijn uiteindelijk maar een paar goals gevallen in de tweede helft voor HCB '92, niet voldoende om de punten in Boxtel te houden. De eindstand van 10-14 was dan ook in het voordeel van Blauw Wit.

FOTO BOVEN: HCB '92 jeugdspeelster Anouk Foolen die uitkomt in het eerste team, scoort hier op de foto. De handbalvrouwen uit Boxtel kregen uiteindelijk geen grip op de wedstrijd tegen Blauw Wit uit 's-Hertogenbosch. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 17 maart

HCB '92 E1 – Bergeijk E3         9-2
Zephyr/HCB '92 HC1 – Swift HC1        10-15
HCB '92 DC1 – Acritas DC1        16-23

Uitslagen zondag 18 maart
HCB '92 DS1 – Blauw Wit DS2        10-14
HCB '92 DA1 – Internos DA2        15-17
HCB '92 DS2 – Groesbeeks Glorie DS3        12-21

Programma zaterdag 24 maart
Habo '95 DC2 – HCB '92 DC1         14.40
Habo '95 E1 – HCB '92 E1        13.00

Programma zondag 25 maart
Jupiter '75 HC2 – HCB/Zephyr HC1        10.30
Elshout DA1 – HCB '92 DA1         12.20

Programma maandag 26 maart
HCB '92 recr. – Aristos recr.         20.00


VERVOERSESTAFETTE, HINDERNISZWEMMEN EN LIJNREDDING

Reddingsbrigade viert lustrum met NK Lifesaving

Het Dommelbad aan de Schijndelseweg in Boxtel staat zaterdag 24 en zondag 25 maart in het teken van het Nederlands kampioenschap lifesaving voor teams. De organisatie is in handen van de Reddingsbrigade Boxtel, die daarmee het 35-jarig bestaan viert.

Op beide dagen worden wedstrijden gehouden voor teams die in zes verschillende leeftijdscategorieën in actie komen. De ploegen tellen vier tot maximaal zes deelnemers die uitkomen op tal van onderdelen, zoals het hinderniszwemmen, een vervoersestafette met een duikpop, een estafette met een torpedoboei en een zogeheten lijnredding met een tuigje. Vooral dat laatste wedstrijdonderdeel is spectaculair en vergt veel fysieke inspanning. ,,De zwemmers moeten snel in en

Zaalvoetbal

De eerste kampioenen van dit seizoen zijn bekend. In de eerste klasse is dat het team Van Stekelenburg en in de tweede klasse Wijnpakkettenonline/Vollop.

Uitslagen zaterdag 17 maart

v.d.Sande bouw/Pacqt - Second Cars        7-9
X2COM – Grieks rest. Corfu        3-2
Gebr. Bekkers – Tahadi        4-2
Goosens Advies – Vollop/Telaviv        0-3
't Geveltje – Eltechno Inst.        3-0

Uitslagen maandag 19 maart

Celdex – Dobotex        5-2
v.d. Heijden Milieu – Vermeer Verz.        0-3
Wijnpakettenonline – Rijschool Gestel        27-1
Groen als Gras – Verbeij/Hanekroot        1-3

Programma zaterdag 24 maart

Kwalitaria Strik – Eltechno Inst.        17.00
Fysio De Dommel – Heva/v. Weert        17.45
Cafe Vollop – Second Cars        18.30
Hart van Boxtel – Gebr. Bekkers        19.15
Corfu - v.d. Langenberg        20.00

Programma maandag 26 maart

Groen als Gras – Vermeer Verz.        19.00
v. Stekelenburg – Verbeij/Hanekroot        19.45
Wijnpakkettenonline – FC Blokfit        20.30
Selissen Boys – Celdex        21.15

uit een tuigje kunnen", vertelde medeorganisator Harald van der Ven van de Reddingsbrigade eerder in deze krant. ,,De echte goede zwemmers duiken in het tuigje, maar als dat misloopt, verlies je veel tijd." Van der Ven vormt met Willem-Mathijs van der Aa en Jeroen Aarts het feestcomité dat het zevende lustrum van de Boxtelse vereniging invult met allerlei activiteiten.

TITEL PROLONGEREN

Het NK Lifesaving is het hoogtepunt van de festiviteiten en wordt voor de tweede maal in Het Dommelbad gehouden. De Reddingsbrigade hoopt dat het kampioenschap bijdraagt aan de bekendheid van de vereniging in Boxtel en dat ook


Winnaars bekend
van meerkampen
BRTC-tafeltennis

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werd maandag de tweede en laatste speelronde van de individuele meerkampen gespeeld. Ad Brekelmans, Erik van der Schoot en Stef Schellekens zijn de winnaars van de verschillende poules.

De volledige standenlijsten per poule laten zich als volgt weergeven.

POULE 1: Ad Brekelmans 6 punten; Peter de Rooij 5; Ad v. Weert 4; Hans v. Weert 4; Uschi Meeuwis 4; Hans Stoker 2; Cees Hems 2; Hans v. Haaren 1. POULE 2: Erik v.d. Schoot 7; Ton v. Geel 5; Wim v. Aarle 3; Hans Fonken 3; Henk IJsseldijk 3; Geerta Pluut 3; Frans v. Dun 2; Mari Smits 2. POULE 3: Stef Schellekens 6 punten; Henk v.d. Laak 6; Ad de Man 4; Arnold v.d.Heijde 4; Joop v. Eijk 3; Dinie v.d. Nieuwenhuizen 3; Bart Theeuwes 1; Stephan Pennings 1.

zusterverenigingen kennisnemen van de activiteiten die de brigade in Boxtel organiseert. De Reddingsbrigade neemt met enkele wedstrijdteams deel aan de titelstrijd. Vorig jaar wonnen de 'masters' de eerste prijs en zij willen het kampioenschap graag in eigen huis en voor eigen publiek prolongeren.

Het NK Lifesaving vindt zaterdag 24 maart plaats van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 25 maart van 10.00 tot 18.00 uur in Het Dommelbad aan de Schijndelseweg. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk. De Reddingsbrigade Boxtel hoopt op veel bezoekers.


Volleymeiden proeven nieuwe leermethode

De Boxtelse volleybalvereniging Blox hield zondag een toernooi voor alle regioteams die spelen op niveau 3 (8 en 9 jaar - red.). Team 3.1 nam namens Blox deel aan het toernooi.

De Nederlandse Volleybalbond heeft voor jonge kinderen een dynamische volleybalvorm ontwikkeld: Cool Moves Volley (CMV). Op deze manier leert de jeugd op een gemakkelijke manier en stapsgewijs volleybal spelen.

Voor het Boxtelse team Blox 3.1 was dit de eerste kennismaking met wedstrijden in deze samenstelling. Emma, Sterre, Oumayma, Ellen, Janneke en Guusje speelden goed als team en lieten leuk volleybal zien.

Eén team was niet aanwezig, waardoor er minder wedstrijden gespeeld konden worden. De meiden konden dan ook niet veel wedstrijdervaring opdoen. Binnenkort is er weer een toernooi voor dit niveau, bij een andere volleybalvereniging.

Wie wil ervaren of volleybal een leuke sport is, kan contact opnemen via: bestuur@vcblox.nl.