Afbeelding
Foto: Ad Dekker

TOTAAL ZESTIEN PRIJZEN MEE NAAR BOXTEL

Taekwondoka's tweede beste school van Duits toernooi

Twaalf leden van Taekwondoschool Dekker (TSD) uit Boxtel kwamen zondag uit op het open Duits kampioenschap in Heek. De Boxtelse vechtsporters namen zestien prijzen mee naar huis en eindigden daarmee als tweede beste school van het toernooi.

Vooral de partijen van Amy Bressers sprongen er uit. Ze was ingedeeld bij de heren bij gebrek aan tegenstanders in haar eigen categorie. Ze ging tegen zowel een zwarte band als tegen haar eigen clubgenoot Max van Brunschot tekeer als nooit tevoren en toonde veel power en inzet. Bressers haalde de derde prijs met Tuls.

Ook de partijen van nieuwkomer Isis Schoonis waren de moeite waard om te bekijken. Isis wist zich met relatief weinig ervaring te manifesteren ten opzichte van haar tegenstanders. Haar derde partij won ze glansrijk, maar dat was net niet genoeg voor de derde plaats.

Bijzonder waren ook de wedstrijden van Corné Beekmans. Een leerling die altijd mee naar wedstrijden gaat en vaak net naast de grote prijzen grijpt. Maar zondag niet. Corné won namelijk twee prijzen. Een eerste plaats met sparren en een tweede prijs met Tuls.
Ook zijn zus Linda Beekmans wist twee plakken te veroveren. Ze werd eerst met sparren en tweede met Tuls. Ook zij mag zich open Duits kampioen noemen. Net zoals Dinand Verhoeven (die tevens derde werd bij Tuls), Kayleigh Belemans en Fedde Noordhoff.

FOTO BOVEN: De leerlingen van Taekwondoschool Ad Dekker zorgden samen voor een tweede plaats op het open Duits kampioenschap in Heek.


SUCCESSEN VOOR LIEMPDSE JUDOKA'S

Collin van Dijk geslaagd voor de tweede dan judo

Twee judoka's van Judo Club Liempde namen zaterdag deel aan de zwarte-bandexamens in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. Bas Raaimakers (37) en Collin van Dijk (21) gingen op voor de tweede dan judo.

Samen hebben ze ruim een jaar lang, twee maal per week, extra voor dit examen getraind. Het laatste half jaar zelfs regelmatig drie à vier keer per week. Voor de tweede dan is het nodig om veel technieken volledig te beheersen. Als alle technieken de revue passeerden dan was het tweetal tweeënhalf uur aan het trainen. Van Dijk mocht een kata (een onderdeel van het examen - red.) laten vervallen doordat hij honderd punten wist te winnen tijdens speciale judowedstrijden.
Zowel Raaimakers als Van Dijk gingen voortvarend van start en wisten alle technieken perfect te demonstreren voor de drie examinatoren. Raaimakers maakte echter in de kata een foutje en moet daarom in juni herexamen doen. Alle andere onderdelen werden met ruim voldoende tot goed gewaardeerd. Van Dijk slaagde wel voor zijn tweede dan.
Raaimakers is naast voorzitter ook trainer van Judo Club Liempde en steekt hier veel tijd in. Hij is momenteel ook bezig met de opleiding tot judoleraar.
Van Dijk is al bijna vier jaar trainer van Judo Club Liempde en is vorig jaar gestopt als wedstrijdjudoka. Door studie en een knieblessure was (top)sport niet meer verstandig en haalbaar.

Zilver

Tegelijkertijd met de examens werden in dezelfde sporthal in Gilze de Zuid-Nederlandse kampioenschappen gehouden. De Liempdse judoka Keira Kreijveld ging er met het zilver vandoor.

De 11-jarige Keira komt sinds dit jaar uit in de klasse onder de 48 kilo, 15 jaar. De judoka is heel serieus met de sport bezig en traint drie keer per week. Haar doelstelling was om bij de eerste vier te eindigen. Er waren zes deelnemers in haar klasse. Keira wist haar eerste partij binnen een halve minuut te beslissen door haar tegenstander meteen met een linkse tani otosi naar de grond te krijgen, gevolgd door een houdgreep. De tegenstander had hier niks meer in te brengen wat voor Keira resulteerde in een ippon. Haar tweede partij ging op dezelfde manier, eerst een worp gevolgd met houdgreep en weer een ippon als score. Hierdoor stond de Liempdse judoka in de finale.
Deze partij ging gelijk op maar ondanks dat Keira probeerde de tegenstander naar achteren over te nemen kwam ze op achterstand met een wazari. Daarna wist de tegenstander haar net wat beter door te sturen en verloor ze haar partij.

Met haar zilveren medaille heeft Keira zich geplaatst voor de bondskampioenschappen -15 jaar op 7 april in Leek.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Collin van Dijk, trainer Hans de Reuver en Bas Raaimakers.


Ducks honk- en softbal

Programma zaterdag 24 maart

Pupillen Hb: Starlights - Ducks         11.00
Sb: Ducks - Blue Birds         12.00 & 14.00
Hb: Ducks - Kickers        13.00

Programma zondag 25 maart

Hb: Ducks 1 - Starlights         15.00

Hb: Ducks 2 - Starlights         11.00

Vrouwen: Starlights - Ducks        11.00


Van der Heijden wint regiomix

JEU DE BOULES

Jo van der Heijden heeft maandag het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot gewonnen met 27 punten uit drie gewonnen wedstrijden. Wim van Alphen werd tweede (3-25) en Ben Heutink derde (3/24).

Op de overdekte banen van De Walnoot aan de Selissenwal 25 schreven 33 boulers zich in voor het toernooi. De overige plaatsen in de top van het klassement werden bezet door Jo Hanegraaf (3/22), Kees Doevedans (3/21); Mariet van Roosmalen (3/20); Leo Bekers (3/19) en Cor Bertens (3/15).

Belangstellenden die willen meespelen, kunnen zich elke maandag vanaf 13.00 uur aanmelden. Een halfuur later gaat het regiomix-toernooi van start. De deelname kost één euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.

Afbeelding