Auf Böhmisch speelt muziek Ernst Mosch

Vorig jaar speelde de blaaskapel Auf Böhmisch in het Zwarte Woud. Deze keer vindt het jaarconcert plaats in Het Groene Woud. Het gelegenheidsorkest met (oud-)leden van Boxtel's Harmonie en de Kappelwindeck Musikanten speelt zaterdag 31 maart vanaf 20.15 uur in grand café Rembrandt in Boxtel. De toegang is gratis.

Als sinds het begin van de jaren zestig onderhouden de muziekverenigingen uit Boxtel en Kappelwindeck (nabij kuuroord Baden-Baden) vriendschappelijke banden. En die duren tot op heden voort. Het Duitse orkest stond jarenlang onder leiding van de inmiddels overleden trompetvirtuoos Ferenc Aszodi, solist in de wereldberoemde blaaskapel van Ernst Mosch: de Original Egerländer Musikanten. Polka's, marsen en walsen uit Mosch' repertoire vormen de basis van het programma dat Auf Böhmisch vertolkt. Twee jaar geleden trad het orkest ook al op in Rembrandt; vorig jaar reisden de Boxtelse muzikanten, samen met een schare supporters, naar het Zwarte Woud voor een optreden aldaar.


Lezing over de Romeinen in het Groene Woud

Historicus Dirk Paagman en geograaf Sjors van de Greef verzorgen zondag 25 maart om 11.15 uur een lezing over de Romeinen die zo'n negentien eeuwen terug in Het Groene Woud leefden. De voordracht wordt gehouden in museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel.

Paagman gaat vóór de pauze in gaat op het historische deel en Van de Greef neemt ná de pauze het geografische deel voor zijn rekening. Als scriptschrijvers van de film 'Romeinen in Het Groene Woud' zijn beiden als geen ander in staat de geschiedenis van de Romeinen te vertellen. Het is de eerste lezing van een tweeluik over 'Het Groene Woud Vroeger en Nu'.

De voordracht start om 11.15 uur en duurt tot uiterlijk 13.00 uur. De entreeprijs is vijf euro voor volwassenen; jeugd van 12 jaar en ouder betaalt. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of bij Willem van Vossen, telefoonnummer 06-16 04 18 98.