Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

AFSLUITER VAN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD CARNAVAL

Flink bedrag uit Esch voor Cliniclowns

RENS VAN DEN ELSEN

Carnavalsprins Ricardo en Adje Door uit Oggelvorsenpoel (Esch) kijken terug op een geslaagde inzamelingsactie voor de Cliniclowns. In februari startte prins Rick van de Ven en zijn adjudant Dorethee van Oirschot met het Maatschappelijk Verantwoord Carnavallen (MVC). Zaterdagavond werd de actie afgesloten tijdens het riktoernooi in Ons Café en kon zijne doorluchtige hoogheid een cheque van 2.500 euro overhandigen aan het door de prins gekozen goede doel.

Cliniclowns-ambassadeur Ben Bouwhuis kwam naar Esch om de cheque persoonlijk in ontvangst te nemen. Hij gaf aan 'ontzettend dankbaar' te zijn voor het geld dat de Esschenaren bij elkaar gebracht hebben. Ook Van de Ven is uitermate tevreden met de opbrengst en verloop van de inzameling. ,,Zo'n bedrag hebben we ook niet zomaar dagelijks in onze eigen broekzak, dus het is geweldig dat we dit met z'n allen bij elkaar hebben gebracht."

IDEE MVC

Van de Ven kwam op het idee voor het MVC na een bezoek aan de zieken en ouderen van het dorp in zijn eerste jaar als koldervorst. ,,Carnaval is een mooi, gezamenlijk feest, maar er wordt nooit echt stil gestaan bij mensen die het moeilijk hebben'', zei hij bij de introductie van de actie.

Er is op verschillende manieren geld ingezameld voor de Cliniclowns. Tijdens de optocht en de prijsuitreiking, met de verkoop van de rode carnavalsneusjes en het ophalen van de statiegeldbonnetjes voor lege flessen. Maar afgelopen zaterdag dus ook tijdens de tweede editie van het riktoernooi in Ons Café. Alle deelnemers betaalden vijf euro om mee te mogen doen en dat wisselgeld ging rechtstreeks naar het goede doel.

RIKKEN

In totaal kwamen er zestig rikkers op het toernooi af. Er hing volgens de organisatie een gezellige sfeer. Van de Ven: ,,Het is prachtig om te zien dat zo'n kaartspelletje alle generaties verbroedert. Iedereen speelde door elkaar, een oma met haar kleindochter en vaders met hun zonen. De jongste speler was bijvoorbeeld 13 jaar en de oudste 82." De rikavond werd nu voor de tweede keer georganiseerd, maar een nieuwe Essche traditie lijkt geboren. ,,Veel deelnemers vroegen me al of er volgend jaar weer een toernooi is. Ik heb al aangegeven dat ook als ik geen prins meer ben, deze avond er gewoon weer gaat komen", aldus Van de Ven.

De uiteindelijke winnaar van het toernooi was Wim Bekkers. Hij wist in Ons Café voor de tweede keer te winnen.

FOTO BOVEN: Prins Ricardo en Adje Door overhandigen 2.500 euro aan Ben Bouwhuis, ambassadeur van Cliniclowns. (Foto: Albert Stolwijk).

Liempde

College Tour in Kasteren

Café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat wordt morgen, vrijdag 23 maart voor even omgebouwd voor een 'College Tour'. Het thema is 'Sien d'r Oge' waarbij het publiek zienderogen meer te weten krijgt over de herberg, die dit jaar een eeuw wordt geëxploiteerd door de familie Sanders. De eerste College Tour is om 14.00 uur, de tweede om 19.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@cafetgroenewoud.nl of telefoonnummer (0411) 63 12 91.