Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTEL SLUIT BOEKENWEEK AF MET EIGEN BOEK & BAL

'Taal komt hier heel divers tot uiting'

De landelijke Boekenweek begint traditiegetrouw met het Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Boxtel sloot de week af met een eigen variant: het Boek & Bal. Deze werd zaterdag voor de derde keer gehouden in Podium Boxtel en werd goed ontvangen door het publiek.

Jan van Gemert, een van de organisatoren, was zeer te spreken over Boek & Bal. ,,Iedereen was positief. Door de andere invulling van de zaal, met twee losse podia waar om en om werd opgetreden, was er ook meer rust dan voorgaande jaren."

Een goed gevulde zaal genoot deze avond niet alleen van literaire optredens, maar ook van muziek, theater en beeldende kunst. Dit alles overgoten met het themasausje: 'Natuur'. Zo werd de jonge Bossche schrijver Lucas de Waard live geïnterviewd door theatermaker Tet van der Donk. ,,Hij vertelde heel ontwapenend over zijn werk, daardoor gunde het publiek hem ook zijn succes want alle boeken die hij mee had genomen waren uitverkocht", vertelt Van Gemert. De 'DichtSlamRappers' Coen Cornelis en Tom Driesen gingen met elkaar de 'strijd' aan in een dichtbattle waar de creatieve woorden in het rond vlogen. Daar reageerden de bezoekers erg enthousiast op. Daarnaast maakte Andrea Kriegl een gedicht met de hulp van de toegestroomde bezoekers. Van Gemert: ,,Het is mooi om te zien dat taal op zoveel verschillende manieren tot uiting kan komen."

Beeldende kunst was er van Nantsje Vonk die haar op de natuur geïnspireerde werk liet zien. Daarnaast zweefden er boven het publiek in de foyer van Podium Boxtel papieren vogels aan een installatie, gemaakt door Jan de Hoogh. Theaterstudenten van het Koning Willem I College verzorgden diverse optredens waar ze op natuurlijke wijze de bezoekers bij betrokken.

Muziek was er tenslotte van singer-songwriter Stijn Charpentier en het duo Sara & Floyd. Laatstgenoemde kreeg een groot en warm applaus vanuit de zaal. De feestelijke afsluiting kwam van de vijfentwintig Boxtelse muziekvrienden van de Stripe Big Band. Zij brachten swingende jazz en soul ten gehore.

FOTO BOVEN: Sara & Floyd zorgden tijdens het Boxtelse Boek & Bal voor kippenvel bij de bezoekers. (Foto: Albert Stolwijk).


Presentatie door leerlingen van MuzeBox

Muziekleerlingen van MuzeBox en de Gildenbondsharmonie verzorgen zondag 25 maart een presentatie in de Angelaschool aan de Baroniestraat.

Bijna alle instrumenten komen die middag aan bod: viool, gitaar, piano, drums, blokfluit en dwarsfluit. Ook zijn er dansoptredens. Leerlingen van jong tot oud en van allerlei niveaus komen voor het voetlicht. De muzikale presentatie wordt afgesloten door het jeugdorkest van de Gildenbondsharmonie.

Na afloop kunnen alle bezoekers verschillende instrumenten uitproberen en afspraken maken voor gratis proeflessen.