Werkstukken JRL-scholieren leveren geld op

De werkstukken die technasium-leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum onlangs tentoon stelden in kringloopwarenhuis Het Goed in Boxtel leverden 215 euro op voor het goede doel. Wethouder Peter van de Wiel nam vorige week hiervoor de cheque in ontvangst uit handen van de jongeren.

De werkstukken stonden in het teken van duurzaamheid. De opdracht was om van herbruikbaar afval, een nieuw gebruiksvoorwerp te creëren. Per opbod zijn de kunstwerken te koop aangeboden.

De scholieren van het technasium hadden zelf aangegeven aan welk goed doel de opbrengst geschonken kon worden. Uiteindelijk was gekozen voor de Boliviaanse stad Cochabamba. Het JRL heeft al meerdere keren geld ingezameld en projecten uitgevoerd om de armoede te bestrijden in deze stad.


Opgeruimd staat
netjes, óók in
Boxtel en Liempde

Net als voorgaande jaren worden in Boxtel en Liempde komend weekend weer verschillende acties georganiseerd om rondslingerend zwerfvuil te ruimen. Leerlingen van lokale basisscholen gaan morgen, vrijdag 23 maart, al aan de slag.

Zo heeft De Spelelier een volledig ochtendprogramma in elkaar gezet, compleet met uitleg en een 'opschoonlied'. Vervolgens gaan leerlingen aan de slag in de wijk of op de eigen speelplaats.

Buurtvereniging Bosscheweg werkt zaterdagochtend 24 maart. Verzamelpunt om 09.30 uur zijn de bushokjes in de straat. ,,Vorig jaar hebben we zakken vol afval uit de struiken en slootjes gehaald. Dit jaar gaan we dat weer doen", laat de buurtvereniging weten. Ook in de Sint-Willibrordstraat in de wijk Selissenwal steken bewoners de handen die ochtend uit de mouwen.

In Liempde wordt zaterdag onder leiding van Natuurwerkgroep Liempde de buurtschap Kasteren van zwerfvuil ontdaan. Deelnemers verzamelen om 09.00 uur bij de brug nabij Kasterensestraat 2.


Zadotheek

In het paasweekeinde is de zadotheek weer geopend op Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad. Dit is een gratis bak met zaden van groenten, bloemen en kruiden. De kinderboerderij kan altijd zaden gebruiken, dus wie wat over heeft, kan die brengen tijdens de openingstijden.